Društvo

„Ćurdić“ vozi i dalje u Nišu, ali dobija manje para za prevoz

Zbog vraćanja jednog broja autobusa u Beograd i narušavanja ugovorne obaveze javnog gradskog prevoza u Nišu, firmi „Ćurdić“ je od početka godine do sada isplaćeno 40-tak miliona dinara manje nego što je to ugovorom bilo predvidjeno, izjavio je gradski većnik Igor Vojinović na poslednjoj sednici Veća grada Niša.

Vojinović je kazao da je „Ćurdić“, pod izgovorom servisa i popravke, jedan broj autobusa prebacio u Beograd, a Direkcija za javni prevoz grada Niša došla je do informacija da ti autobusi saobraćaju u glavnom gradu.

„Direkcija je zbog toga firmi „Ćurdić“ počela da umanjuje mesečne fakture za izvršenje transportnih radnji“, izjavio je Vojinović.

On je istakao da je, ukoliko izuzmemo ovu činjenicu, „Ćurdić“ jedan od korektnijih prevoznika na svim linijama.

„Ukoliko dodje do nekog ozbiljnijeg poremećaja, a zaista verujem i nadam se da neće, grad ima mehanizme da zaštiti svoje interese. Ugovorom o prevozu predvidjen je rok od 90 dana, što znači da je prevoznik obavezan da vozi 90 dana od trenutka kada najavi raskid ugovora. To je dovoljno vremena da se izabere novi prevoznik“, kazao je Vojinović.

Prema njegovim rečima, postoji i bankarska garancija za dobro izvršenje posla i tu garaciju grad može da aktivira i da tako finansira troškove izbora novog prevoznika.

U Direkciji za javni gradski prevoz ističu da će ovaj slučaj najverovatnije dobiti epilog na sudu

Svaki prevoznik u obavezi je da ima, osim redovnih i određeni broj rezervnih vozila, koja saobraćaju u slučaju kvarova. Pored obaveznih rezervnih, Direkcija je dala i dopunska vozila prevoznicima koja koriste u vanrednim situacijama. To su Ugovorne obaveze koje moraju da se ispoštuju.

„Prevoznik je međutim, pod izgovorom da su se autobusi pokvarili, odvezo vozila u Beograd i uporno ih ne vraća. Mi im nismo priznali transfer za ta vozila, jer ona moraju da budu u Nišu. Više puta smo partnerski razgovarali i pokušali da se dogovorimo s njima, ali očigledno da dogovora nema. Mi mislimo da smo u pravu, oni misle isto. Ukoliko ostane takva situacija naš spor će rešiti Privredni sud“, istakao je Niškim Vestima zamenik direktora Nenad Stanković.

Ćurdić u Nišu saobraća sa 23 autobusa na dve gradske i 12 prigradskih linija. Stanković kaže da javni prevoz neće da trpi ukoliko dođe do raskida ugovora, jer ima više interesenata za obavljanje te delatnosti u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com