Društvo

Oživljava se deo grada u naselju “Ardija”. Novi kvart imaće 2000 stanova namenjenih bezbednjacima

Završava se i Bulevar svetog Pantelejmona, a taj deo grada dobiće takozvani kružni prsten koji će rasteretiti Jagodin malu.

Atarski put u naselju “Ardia” u Panteleju ustupljen je državi, a upravo na toj lokaciji gde je nekada bilo vojno strelište kod kasarne “Pantelej” gradiće se 2000 stanova za pripadnike službi bezbednosti. Kako su pojasnili predstavnici grada put koji je u vlasništvu grada išao je kroz strelište, a odlukom odbornika on je samo vraćen državi.

Atarski put deli kasarnu na levu i desnu stranu i površine je od 815 kvadrata.

“Ono što je najvažnije je da oživljavamo to područje, gradiće se 2000 stanova, koja će da gradi Građevinska direkcija Srbije kroz projekat izgradnje stanova za pripadnike snage bezbednosti. Grad Niš očekuje podršku iz Republike kakva je usledila Kragujevcu u iznosu od 486 miliona dinara za izgradnju infrastrukture, Kraljevo je dobilo 390 miliona”, kazao je Stanković.

U izgradnju će se krenuti kada se završi kompletno razminiranje tog područja, ali i arheološke pretrage. Ova izgradnja otvara i mogućnost za završetak nekadašnjeg Somborskog Bulevara, a sada Bulevara svetog Pantelejmona.

“Konačno bi trebalo da se uradi kružni prsten, odnosno povezivanje Bulevara svetog Pantelejmona sa Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom heroja sa Košara. Tako ćemo bulevare Heroja sa Košara i Svetog Pantelejmona da stavimo u funkciju i time ćemo rasteretiti raskrsnicu i kružni tok kod mosta Mladosti i Jagodin malu gde se trenutno javljaju najveće saobraćajne gužve”, istakao je Stanković.

Gradski većnik o rokovima nije mogao da govori, oni zavise od arheoloških ispitivanja, jer se očekuje da će na pojedinim lokacijama zaista i naći značajna arheološka nalazišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com