Društvo

Četiri žene i deset muškaraca praznike provodi u Prihvatilištu za odrasla, stara lica i beskućnike

Četiri žene i deset muškaraca praznike provodi u niškom Prihvatilištu za odrasla, stara lica i beskućnike. Kapacitet prihvatilišta je popunjen i postoji potreba za prihvatanje još lica, kaže za Niške Vesti Gorica Cvetković, rukovodilac Prihvatilišta.

Ona dodaje da je dve nedelje pred Novu godinu i generalno u zimskom periodu povećano interesovanje korisnika za smeštaj u prihvatilištu. Postoji potreba za smeštaj još 4 lica, te su oni na listi čekanja.

“Sete nas se društveno odgovorne kompanije i doniraju nam neka sredstva, mi smo im zahvalni na tome, ali su nam svakodnevno potrebne donacije u vidu hemijske robe za ličnu higijenu. Doniraju nam ljudi stvari ali je nama najpotrebniji donji veš za korisnike, čarape, gaće i majice”, kaže Cvetković za Niške Vesti.

Kapacitet je uvek popunjen, potvrđuje ona i dodaje da su novogodišnju i božićnu trpezu obogatile niške firme koje su uvek tu za prihvatilište.

Frme koje su donirale hranu za praznike i obogatile prazničnu trepezu su Pekare Branković i Ivko, Fast food Cezar, poslastičara Lipa, Udruženje preventivne pedijatrije sa studentima iz inostranstva i Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije Niške “Dobri Samarjanin.

SREDSTVA OD OPORTUNITETA

Sredinom novembra lane ministarka pravde Maja Popović obišla je Javnu ustanovu Centar za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Mara” Niš i uručila pomoć Prihvatilištu za odrasla, stara lica i beskućnike.

Prihvatilište je formirano je u nekadašnjem objektu GO Medijana, a objekat je adaptiran zahvaljujući dodeli 3.150.000 dinara iz sredstava koja su prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet). Popović je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da su sredstva, koja je Ministarstvo pravde 2021. godine dodelilo Centru ,,Mara”, utrošena za socijalnu brigu o našim građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Dopunite ako moze vest sa informacijama – na koju adresu mogu da se donesu stvari, kao i neki kontakt telefon, ako postoji?

    1. Prihvatilište se nalazi u zgradi bivše Mesne kancelarije „Braće Tasković“, u blizini parka Čair u ulici Devete brigade. Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com