Društvo

Ministarka pravde Maja Popović uručila pomoć Prihvatilištu za odrasla, stara lica i beskućnike

Poboljšanje položaja ugroženih kategorija stanovništva sredstvima iz oportuniteta

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović obišla je Javnu ustanovu Centar za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Mara” Niš i uručila pomoć Prihvatilištu za odrasla, stara lica i beskućnike.

Prihvatilište, u kome može da boravi 15 osoba, formirano je u nekadašnjem objektu GO Medijana, a objekat je adaptiran zahvaljujući dodeli 3.150.000 dinara iz sredstava koja su prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet).

Popović je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da su sredstva, koja je Ministarstvo pravde 2021. godine dodelilo Centru ,,Mara”, utrošena za socijalnu brigu o našim građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

U sklopu Centra, ministarka je obišla i Predah smeštaj za osobe sa intelektualnim teškoćama, u kome se pružaju usluge dnevnog boravka za decu, mlade i odrasla lica.

Ona je tom prilikom uručila pakete sa dečjom odećom i igračkama i poručila da su Ministarstvo pravde i Vlada Srbije posvećeni zaštiti ugroženih kategorija građana i poboljšanju njihovog položaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com