Društvo

Pune ruke posla za lekare niške Hitne pomoći zbog tropskih temperatura u aprilu

Ekstremno visoke jučerašnje temperature i nagla promena vremena uslovili su da lekari niške Hitne pomoći imaju proteklog dana i noći pune ruke posla.

Na terenu su intervenisali 100 puta, a u ambulantama su pregledali 229 pacijenata. Doktorka niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Verica Božić kazala je da su ih tokom jučerašnjeg dana najčešće pozivali građani koji su imali probleme sa srcem, povišenim krvnim pritiskom i vrtoglavicom, asmatičari i onkološki pacijenti.

„U ambulantama je bilo najviše pacijenata sa alergijama, povišenim krvnim pritiskom, respiratornim i stomačnim infekcijama. Imamo ponov „nalet“ pacijenata sa stomačnim virusima i virusima koji za posledicu imaju i stomačne tegobe“, rekla je Božić za naš portal.

Prema njenim rečima, najveći broj pacijenata u ambulanti Hitna pomoć ima tokom noći.

“Mnogi pacijenti i dalje čekaju noć da bi došli u Hitnu pomoć po uput ili po terapiju. Apelujemo na pacijente da tokom dana kod svog izabranog lekara odu na pregled, po upute i terapije, a da u ambulantu Hitne pomoći dolaze kada im je to zaista hitno potrebno“, istakla je Božić.

Ona je kazala da u dečijoj ambulanti obično imaju 30 do 35 pregleda, ali da vikendom i u danima kada ima većeg broj virusnih infekcija poput ovih sada broj pregleda bude od 40 do 55.

„U dečijoj ambulanti imamo mališane sa izuzetno visokom temperaturom, problemima sa alergijom i najrazličitijim povredama“, kazala je Božić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com