Društvo

Žitelji Delijskog Visa u Nišu protestovali zbog neasfaltiranih ulica, najavljuju i blokadu pruge na Trošarini

Stanovnici Delijskog visa u Nišu blokirali su na sat vremena saobraćaj na raskrsnici ulica Marina Držića i Svrljiškog partizanskog odreda. Traže asfaltiranje ulica, rešavanje problema sa kanalizacijom, osvetljenje i celokupno uređenje naselja. Ako im nadležni ne odgovore u narednih 15 dana, poručuju da će blokirati pružni prelaz.

Od 16 do 17 sati stanovnici različitih ulica na Delijskom visu nisu propustili nijedan automobil da prođe raskrsnicu, pa ni autobus na liniji 13, a skup je obezbeđivalo nekoliko policajaca sa nekoliko policijskih vozila.

Muke meštana Delijskog visa su brojne i višedecenijske – neasfaltirano je mnogo ulica, nema dovoljno osvetljenja, problem je i kanalizacija, a posle svake veće kiše poplavljene su garaže i kuće.

Kada se pođe ka Elektronskoj, sve ulice sa desne strane su neasfaltirane. Ima samo jedna asfaltirana, ali po političkoj osnovi. Ponekad pred izbore dođu, dovedu čak i bagere, više ne verujemo obećanjima. Neka stave kocku, neka nađu neko rešenje. Ovi što žive u ulicama levo imaju strašan problem sa kanalizacijom, biće dobro ako ne nastane neka zaraza – priča jedan žitelj.

Stanovnik Milojica Nedović ističe da u Ulici Šabana Bajramovića moraju da nose zaštitne maske zbog mirisa fekalija kada je vrućina.

“Jedan od organizatora Dejan Veličković tvrdi da su se obraćali svim nadležnim institucijama u gradu, ali da odgovora nema.

Obraćali smo se gradonačelnici, predsedniku Opštine Palilula, predsedniku Vučiću, odakle je stigao odgovor da će problem proslediti nadležnima u Nišu, ali od tada ništa. Sve sami čistimo kad nastane šteta, sami zatrpavamo rupe, ulice su neosvetljene”, priča Veličković.

Kaže da će meštani dati rok od 15 dana nadležnima da se pronađe zajedničko rešenje, a ako se to ne desi, blokiraće pružni prelaz na Trošarini, na 24 sata ili duže, uz šatore i pripremanje hrane.

Protestu su prisustvovali i predstavnici niške opozicije – Miodrag Stanković, Dragoslav Ćirković i Branislav Jovanović iz Koalicije Niš, moj grad I Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde..

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com