DruštvoKultura

Proslava “Vrbice” u porti Crkve Svetog Pantelejmona

Tradicionalno, u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, Gradska opština Pantelej organizuje višednevnu manifestaciju „Vaskršnje radosti na Panteleju“, u praznično uređenom i dekorisanom ambijentu unutar parkovskog prostora Crkve Svetog Pantelejmona.

Manifestacija sa višednevnim interaktivnim programom koji je namenjen deci sa Panteleja i čitavog grada traje od 27. aprila, „Lazareve subote“, popularne „Vrbice“ do 5.maja, prvog dana Vaskrsa.

Početak manifestacije i praznovanje s decom na „Vrbicu“, u subotu, 27.aprila od 9:30 u porti Pantelejske crkve, prema sledećem programu:

08:00-09:30-Praznična liturgija

09:30- posle jutarnje liturgije, početak prigodnog kulturno-umetničkog programa u izvođenju KUD „Anđeli“, pozdravna pesma „Lazarica“, recitacije i folklor. Na kraju nastupa, predsednica opštine Pantelej Nataša Stanković i članovi rukovodtsva darovaće deci venčiće i zvončiće.

10:00 – Obilazak praznične postavke „Uskršnjeg sela“ i svih postavki za animaciju dece – kreativne radionice i slobodne aktivnosti sa animatorima iz Udruženja „Mladi kreativci-Rastemo“ , Udruženja za negovanje tradicije „Višnja“ i Udruženja za zaštitu i odgoj životinja „ZOO Planet“, čija će kompletna postavka trajati i narednog vikenda od Velikog petka, 03.maja do 05.maja, prvog dana Vaskrsa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com