IZBORI NIŠPolitika

Novi DSS i “Niš moj grad” zajedno izlaze na predstojeće lokalne izbore

Predstavnici Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) i Udruženja "Niš moj grad" najavili su danas da će na predstojeće lokalne izbore u Nišu izaći kao koalicija "Ujedinjeni - Nada za Niš".

Narodna poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS Slađana Miletić izjavila je da su odluku o izlasku na izbore doneli zajedno na sinoć održanom sastanku.

“Do subote ćemo znati ko će sve biti u koaliciji sa nama. Udruženje “Niš moj grad” je naš strateški partner, ali je desetak, petnaest udruženja zainterosovano da nam se pridruže, kao i tri stranke, dok sa još dve stranke pregovaramo”, izjavila je Miletić.

Kopredsednik Udruženja “Niš moj grad” Miodrag Stanković rekao je da odlukom o izlasku na izbore građanima šalju poruku da imaju razlog da izađu na birališta jer imaju mogućnost da glasaju za jednu odgovornu koaliciju, koja će, kako je istakao, Niš izvući iz krize u koju ga je “uvalila” aktuelna vlast.

“Izborni uslovi nisu nikada bili dobri. Nisu bili dobri ni 2020. godine, ni sada, ali za razliku od Beograda u Nišu nije na izborima u decembru bilo krađe”, izjavio je Stanković.

On je kazao da Novi DSS i “Niš moj grad” i dalje insistiraju da im Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavi podatke o broju birača u Nišu 31. decembra 2022. godine, na isti dan 2023. godine i broj birača aprila ove godine, kako bi videli da li ima povećanja broja birača migracijom iz okolnih mesta.

Stanković je dodao da su zahtev za dostavljanje broja birača dostavili MUP-u pre 40 dana, ali odgovor još nisu dobili. Kopredsednik Udruženja “Niš moj grad” Dragoslav Ćirković rekao da je da će pomenta koalcija učestvovati na izborima kako bi pobedili.

“Želimo da budemo odgovorni ljudi koji će Niš kandidovati kao evropsku prestonicu kulture. Da li je to moguće? Moguće je Ukoliko je Novi Sad bio evropska prestonica kulture zašto Niš ne bi mogao da bude. Dosta je bilo sa ratnom prestonicom, Niš treba da bude grad privrede i regionalni centar”, istakao je Ćirković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ni jedan pravi Nislija sve sami dosljaci u grad Nis, a sad su u borbi zafotelje.

    1. A, ne smetaju ti dosljaci, koji su trenutno na vlasti, recimo iz Dobrujevac?
      Ajde, bre, proziran si, ni sam ne verujes u botovanje, koje prezentiras!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com