Kultura

Za nišku produkciju nagrade na festivalu “Zlatna Buklija” u Velikoj Plani

Nagrada za nišku produkciju za najbolju produkciju filma "Dule Savić - a u Londonu muk" na 19. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna Buklija" u Velikoj Plani.

Na XIX Festivalu dokumenatrih filmova “Zlatna Buklija” koji se održava u Velikoj Plani pristiglo je 280 radova iz 133 redakcija i produkcijskih kuća. 

Najbolji su sinoć dobili nagarde koje su ima svečano uručene.

Nagradu za najbolju produkciju “Zlatna Buklija” za ovu godinu, dobio je producent Nišlija Oliver Paunović za filmove “DULE SAVIĆ, A U LONDONU MUK” i “ZLATIBOR PLANINA BOGOVA” za izuzetnu nameru i umešnost da televizijskim delom predstavi čaroliju fudbalske igre nezadrživog Duleta Savića i turističke lepote zlata vredne planine spajajući vešto dokumentarnost sa igranom formom.

Foto: Niške Vesti

Festival dokumentarnog filma “Zlatna buklija“ pokrenut je na inicijativu APG “Šumadija Film“ 2006. godine. Cilj festivala je da podstakne produkciju i autore na stvaranje i negovanje dokumentarnog filma, kao jedinstvenog filmskog izraza. Festival je međunarodnog karaktera.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com