Društvo

U toku! Renoviranje samousluge na Delijskom visu

Inicijativa Udruženja „Radne akcije Delijski Vis“ da “oživi” zapuštenu samouslugu u ovom naselju je urodila plodom. Danas je na Gradskom veću odlučeno da se Gradskoj opštini Palilula poveri izrada projekta da ova prodavnica dobije stari sjaj.

Nekadašnja samoposluga „9. maj“ postaće objekat za diku meštana ovog naselja, kaže za Niške Vesti Milan Spasić, iz udruženja “Radne akcije Delijski Vis”.

Meštani ovog niškog naselja su nedavno organizovali i protest kako bi skrenuli pažnju na ovaj problem. Danas se ipak otišlo korak dalje u rešavanju problema. Na sednici Gradskog veća doneta je odluka da se Gradskoj opštini Palilula, na čijoj se teritoriji i nalazi ova prodavnica, naloži da izradi projekat postojećeg stanja i plan radova, kako bi se ozakonio objekat. Nakon ozakonjenja Grad Niš će zgradu ponuditi u zakup.

„Gradskoj opštini Palilula smo naložili da izradi neophodan projekat za ozakonjenje objekta koji nema upotrebnu dozvolu. Radi se o samoposluzi na Delijskom visu i nama to jako važno, s obzirom na to da su građani tražili objekat u kome će se nalaziti supermarket, pošta, apoteka i sve ono što su potrebe jednog naselja“, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

Renoviranje je počelo još pre mesec dana ističe Sotirovski.

Popravku kanalizacije, struje, limova radi „NišStan“ dok je sav otpad uklonilo JKP “Mediana”, rekao je Milan Spasić, iz Udruženja “Radne akcije Delijski Vis”.

“Neka privatna firma će da renovira krov i postavi hidroizolaciju. JKP “Naissus” će u narednim danima da ispita vodovodne cevi, i da li je ta mreža ispod ispravna. Radovi počinju odmah i to me raduje”, rekao je Spasić za Niške Vesti.

On je dodao i da ga je vest sa Gradskog veća danas obradovala jer su oni ponovo planirali na ulice ovih dana, kako bi podsetili na problem, ovako im ostaje samo da u radosti sačekaju kompletno renoviranje bivše prodavnice “9, maj”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. I, jel i vas ucenili da glasate ko Brzobriđani? Vidite, trebalo im je 11 godina da vam reše samoposlugu, a vi razmislite dal imate još jedan život i opet glasate za njih. Kad se uzdrmalo, onda sve može,a pre toga ćemo da zaboravimo da ništa nisu radili.

  2. А није ми јасно, шта хоће са овим коментаром господин да постигне, осим да сугерише грађанима Делијског виса да не гласају за “ову власт”.Пустите људе, радујте се да њима што су решили проблем, не доносите паушалне закључке ко кога уцењује, ако немате чврсте доказе.Као раније су нам решавани проблеми експресно. Тужно је када нам ништа не ваља, па чак и када је добро.

    1. Gospodjo, ovi sto su se popeli na krov, da bi bili slikani, nikada se vise nisu popeli, niti bilo ko drugi od majstora ! Proverite, ne lupetajte !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com