Društvo

Staza za rolere, skejt park i teren za odbojku na pesku, novi sadržaji u parku „Čair“

Najstariji niški park „Čair“ dobiće nove sportske sadržaje.

U planu je da se renovira staro mini pič igralište, izgrade tereni za odbojku na pesku, skejt park i roler staza gde će mladi i rekreativci moći da provode svoje vreme. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa saradnicima obišla prostor gde će se budući sportski tereni nalaziti.

Prema rečima gradonačelnice Sotirovski napušteni mini teren za fudbal iza Klizališta biće prvi uređen sa veštačkom travom, obnovljenom ogradom i novim stativama.

Gradonačelnica je dodala da je bilo mnogo primedbi na uređenje „Čaira“, kao najstarijeg parka u gradu i kao prostora gde se okuplja veliki broj sugrađana. S obzirom na to da ima mnogo sportista koji se amaterski bave sportovima grad je odlučio da najstariji park dobije sportske sadržaje koji privlače mlade.

Sa saradnicima gradonačelnica je posetila i ŽFK „Radnički 2012“. Devojke postižu dobre rezultete na terenu ali nemaju najbolje uslove za treniranje. Klub će svoje prostorije preseliti na stadion „Čair“, a devojke će nastaviti da treniraju na istom terenu.

Direktor Zavoda za urbanizam Niš Ivan Grmuša je kazao da su na terenu obišli tri potencijalne lokacije za koje je već izrađena tehnička dokumentacija. To su skejt park, teren za odbojku na pesku, kao i prostor na kome će se nalaziti roler staza, u okviru koje će se nalaziti tereni za sedam vrsta različitih sportova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. A da izbori, sada sve obecavate samo da se glasa. Ma da dubite na trepavice nema , adio, baj baj, caos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com