Kultura

U Galeriji ART 55 izložba umetnice KAJONG ČE iz Seula

U Galeriji ART 55 u Nišu, večeras u 19 sati svečano će biti otvorena izložba Kajong Če (Kayoung Choi) umetnice iz Južne Koreje.

Kajon Če rođena je u Seulu 1989. godine, gde živi i radi.

Kajong Če je diplomirala orijentalno slikarstvo na Nacionalnom univerzitetu u Seulu i magistrirala je na istoj instituciji.

Usidrena u ispitivanje odnosa stvarnosti i ideala, umetnica nastoji da kroz slikarstvo prenese romansu nedoživljenog i izmišljene iluzije. Kroz umetničke instalacije i performanse izaziva osećaj virtuelne prisutnosti, što nameće fundamentalna pitanja o kategorijama percepcije i doživljaja i značaja slikarstva.

Održala je ukupno osam samostalnih izložbi u Koreji, Japanu i na Islandu, kao što su “Opstanak u fantaziji” u Muzeju umetnosti Kumho u Seulu, u Koreji 2022. godine, “Srpska planina, kamenolom, Venčac” u galeriji Art Space Hjong u Seulu, u Koreji 2020. godine. Učestvovala je na grupnim izložbama u Koreji, Kini, Japanu, Australiji i na Islandu, gde je učestvovala i na likovnim kolonijama. Trenutno radi na svojim umetničkim projektima na Incheon Art Platform Artist Residency u Koreji.

Dobila je nagrade od institucija kao što su Muzej umetnosti Kumho i Seulska fondacija za umetnost i kulturu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com