Društvo

Dan španske arhitekture u Nišu

Izložba i panel diskusija biće deo Dana španske arhitekture koji će u Nišu biti održan u sredu, 17. aprila.

U Galeriji Društva arhitekata Niš (Generala Milojka Lešjanina broj 52) u 12 sati biće otvorena izložba “Arhitektura u Španiji u 21. veku: procvat arhitekture kroz vizuru Rikarda Santonhe“, dok će u 15 sati u amfiteatru Građevinsko-arhitektonskog fakulteta biti održana panel diskusija „Urbanizacija i javni prostor: Uvidi iz Španije“.

Izložbu čine fotografije Rikarda Santonhe, koja daju prikaz savremene španske arhitekture, kako one amblematične i reprezentativne, tako i one koja je deo svakodnevnog života građana. Ona će biti otvorena za građane do 26. aprila.

Kada je reč o panelu na GAF-u, predavanje o filozofiji i metodologiji projektovanja javnog gradskog prostora će održati Huan Antonio Marin Malave, glavni gradski arhitekta Malage.

“Tokom predavanja, sa nama će podeliti svoja neposredna iskustva i projekte urbane transformacije na kojima je učestvovao, ističući ključne principe koji su omogućili razvoj Malage u moderan i funkcionalan grad, istovremeno poštujući tradicionalne vrednosti i nasleđe. Predavanje će biti prilika da se dublje razumeju procesi urbanizacije, participacije građana i kreiranja javnih prostora u kontekstu savremenih gradskih izazova” kažu organizatori.

Zvanični jezik događaja biće engleski.
Učešće na oba događaja je besplatno uz registraciju na jedan ili oba događaja putem linka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com