Sport

Sudije sa Mini-kupa Koraća iz regiona Istok odrekle se honorara i pomogle malenom Novaku

Humanitarnu notu Kupu Radivoja Koraća u Nišu dala je i akcija pomoći četvorogodišnjem Novaku Simiću kome su ustanovili centralni poremećaj koordinacije težeg stepena, poremećaj razvoja i cerebralnu paralizu.

Svakog dana turnira spiker u hali pozivao je gledaoce da SMS porukama uplate novčana sredstva i pomognu u lečenju kako bi Novak mogao da napreduje i da ima bezbrižno detinjstvo kao i njegovi vršnjaci.

Na ovaj poziv nisu ostali imuni članovi Regionalnog udruženja košarkaških sudija – Istok. Iz Udruženja su svojim primerom želeli da motivišu ljude da se odluče za sličan potez i da u okviru svojih mogućnosti pomognu dečaku kome je to potrebno.

U okviru Kupa Radivoja Koraća održan je i Mini-kup za pionire, gde je sudilo četiri delegata i 15 sudija i svi su odlučili da se odreknu honora i da se novac uplati na račun malog Novaka Simića.

Ove utakmice odigrane su u Hali “Mika Antić” a samo finale u Čairu.

Pioniri Mege MIS osvojili su „Moja kravica Mini kup“, pošto su u finalu u dvorani „Čair“, pred više stotina ljudi, pobedili vršnjake iz Crvene zvezde – 105:90.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com