Sport

Crvena zvezda prvi finalista Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu pobedili Čačak 94 sa 87:52 (15:15, 20:8, 29:14, 23:15).

Najefikasniji kod Zvezde bili su Luka Mitrović sa 15, Dalibor Ilić sa 13, Nemanja Nedović sa 11 i Dejan Davidovac sa 10 poena.

Jedini dvocifreni kod Čačka 94 bio je Stefan Lakić sa 11 poena.

U finalu, Zvezda će igrati ptotiv boljeg iz duela Partizana i Vojvodine.

“Osetili smo ABA ligu pre dva dana, a večeras Evroligu. Novo iskustvo za nas i lepa priča za nas. Ambijent neverovatan. Čestitke Zvezdi na svemu do sada i publici. Jesmo novi u svemu ovome, druga godina u KLS-u. Želimo da napredujemo iz godine u godinu. Velika pobeda za sve nas u klubu”, rekao je Đorđe Mićić, trener Čačka .

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos govorio je na konferenciji za medije posle plasmana njegove ekipe u finale Kupa Radivoja Koraća.

Ekipa iz Čačka bila je ravnopravan protivnik Zvezdi sve do finiša poluvremena, ali je u nastavku kvalitet Beograđana došao do izražaja.

“Želim da čestitam svojoj ekipi i načinu na koji smo igrali. Protivnik je igrao posebnu vrste odbrane tokom cele utakmice, bili su izezno jaki u reketu. Sa druge strane mi smo imali dosta otvorenih, promašenih šuteva na startu, ali smo se vratili početkom druge četvrtine. Igrali smo kasnije i bolju odbranu, da bi smo utakmicu prelomili početkom drugog poluvremena, kada smo podigli procente sa distance”,  rekao je Sferopulos.

O mogućem protivniku u finalu nije hteo da licitira Steropulos.

Finale Kupa Radivoja Koraća igra se u subotu 17. februara od 21 sat.

kup Radivoj Korać 2024; Foto: Niške Vesti, Nina Miletić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com