Društvo

Stanovnici Delijskog Visa razgovarali sa gradonačelnicom. Nezadovoljni ishodom najavljuju novi protest

Stanovnici Delijskog Visa koji su protestovali protekle nedelje zbog neasfaltiranih ulica, zato što do prve prodavnice, apoteke, pošte moraju da pešače dva kilometra, razgovarali su sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i predstavnicima gradskih preduzeća i uprava. Prema objavi gradonačelnice dogovoreni su dalji koraci. Ipak građani Trošarine nisu zadovoljni razgovorima i najavljuju novi protest za subotu 7. oktobar u 17 časova kod pružnog prelaza na Trošarini.

 

“Razgovarali smo sa žiteljima Delijskog visa u GO Palilula o uređenju njihovog naselja. Dugogodišnji nerešeni imovinski odnosi razlog su što do sada brojne ulice nisu asfaltirane. Dogovorili smo korake, gradska preduzeća su dobila zaduženja i već naredne nedelje bićemo njihovi gosti. Samo dogovorom zajedno možemo sve!”, poručila je gradonačelnica na svojoj facebook strani.

Ubrzo nakon ove objave oglasilo se udruženje Radne akcije delijski Vis i potvrdili da je u gradskoj kući održan sastanak na kome su prisustvovali članovi udruženja, meštani i gradski čelnici. Razgovaralo se o objektu samoposluge, renoviranju ulica i imovinskim odnosima povezanim sa tim ulicama.

“Prema objavi gradonačelnice možete zaključiti da je sastanak bio jako konstruktivan i da smo se sve složili i dogovorili. Na obostranu žalost, nije tako, zapravo daleko je od istine. Ispada da su najveći problemi neasfaltiranih ulica, pravno imovinski odnosi, a ne kontinuirani diletanti i nesposobnost mnogih gradskih čelnika, kao i kolektivna nebriga o Gradu, naročito njegovim periferijama”, kazali su stanovnici.

Na sastanku su čuli i da bi im trebalo deset godina da asfaltiraju tri ulice.

“Čuli smo rečenicu da Grad neće ulagati u renoviranje objekta samoposluge, da objekat nema upotrebnu dozvolu, da je planom prostor predviđen za stanovanje”, prenose detalje sastanka stanovnici.

On poručili da neće odustati od renoviranja i adaptiranja samoposluge, na svaki mogući način koji odgovara potrebama naših meštana.

“Znamo da ovim želite da stvorite privid kooperativnosti, znamo da se plašite jedinstva Trošarinaca, znamo da se plašite protesta sa lokalnim ciljevima i znamo da na vaša lažna obećanja više ne nasedamo”, poručuju.

Oni su na kraju pozvali sve komšije da se okupe u što većem broju i pokažu jedinstvo na protestu u subotu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Разумем потребе становника насеља али не и начин којим мисле да ће решити проблеме!
    Живот у граду подразумева и поштовање одређених утврђених правила ! Град не отвара трговинске радње ! Морате да прихватите одређена правила и поштовати културу живљења у Граду ! Тешко је то за појединце али морају да скупе храброст и на цивилизован начин договоре активности са доносиоцима одлука у унапређењу живота у својој локалној заједници !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com