Društvo

Sotirovski: Višespratnice će biti simbolika grada Niša

U Nišu je planirana izgradnja višespratnice, koje će po obodu grada činiti moderna stambena naselja. Na javnoj raspravi na ovu temu, građani će moći da daju primedbe i sugestije, koja će tim povodom biti organizovana 1. septembra u Sali Skupština Grada.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski ističe da Grad treba da bude moderan i da ima višespratnice koje će sutradan biti simbolika Niša. Samim tim, iz centra Grada uspećemo da ljude preselimo na periferiju i na taj način da rasteretimo sam centar, dodala je.

“Pre desetak godina je bila je moguća izgradnja stambenih zgrada na najviše 6 spratova.  U međuvremenu su propisi promenjeni, ta rešenja su ukinuta. Specifičnost Niša je u tome što želimo da se to dešava isključivo na periferiji, isključivo na neizgrađenim površinama, što znači da u susedstvu nemaju stambene zgrade, što znači da ovim našim planskim aktivnostima ne ugrožavamo postojeću strukturu, a upravo želimo da urbano područje grada Niša proširimo, da to budu mala ili veća satelitska naselja koja bi imala sve one sadržaje koje treba jedno naselje da ima”, izjavio je Miodrag Stanković, direktor Zavoda za urbanizam.

Dodaje da je javna sednica Komisije za planove grada Niša, zakazana za 1. septembra u 11:00 sati na kojoj će podnosioci primedbi da obrazlože svoje primedbe, da obrađivači će dati stručnu argumentaciju kako bi komisija stekla pravi uvid.

 Ovaj koncept izmena pogrešno shvaćen, neće se već postojeće zgrade i spratnice na postojećim lokacijama povećavati.  Generalni urbanistički plan rada je na javnom uvidu, tek predstoji izmena u tim područjima i detaljnije sagledavanje, kazala je Tanja Obradović, glavni Gradski urbanista.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Bože, kada ćete da objavite neku kritiku, dobronamernu , na račun ove gospođe…. Nikad…Strašno od vas

  2. Pre bilo koje kritike kukati za pozitivnom kritikom,bravo.Evo ovako,gradonačelnica je tako pametna i daje dobre predloge i sve što radi i kaže je dobro za građane itd.I direktor zavoda takođe ,jako pametna rešenja ima,super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com