Društvo

Niš, Svrljig, Merošina i Gadžin Han nadomak Strategije razvoja urbanog područja

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja Grada Niša i opština Svrljig, Merošina i Gadžin Han predstavljen je juče na javnoj tribini u niškom Oficirskom domu, a građani će moći da daju predloge za njegovu dopunu i izmenu do 6. novembra.

Strategija razvoja urbanog područja obuhvata pet ključnih oblasti: identitet urbanog područja, društveno blagostanje, “inovativna ekonomija”, “zelena tranzicija” i mobilnost, i upravljanje urbanim razvojem. Posle završetka javne rasprave o toj strategiji odlučivati skupštine Niša, Svrljiga, Merošine i Gadžinog Hana, a potom će biti odabran projekat za sprovođenje u okviru programa EU PRO plus.

Foto: B. Lj.

Tatjana Panić Živković, menadžerka za infrastrukturu i urbani razvoj u Regionalnoj razvoj agenciji “Jug” kazala je da je izrada te strategije u Srbiji “eksperimentalni proces”, a Niš će biti jedan od 10 gradova koji će je utvrditi.

Foto: B. Lj.

“U Evropskoj uniji Strategija razvoja urbanog područja bila je alat za integrisane teritorijalne investicije, a mi je sada po prvi put radimo. Biće korisna jer integriše sve teritorijalne investicije, a i koristiće nam za implementaciju evropskih programa”, istakla je Panić Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com