DruštvoEkonomija

Džunić: Nacrt budžeta govori o domaćinskom poslovanju grada

Javna rasprava o nacrtu budžeta Grada Niša za 2024. godinu održana je danas u Gradskoj kući a prisustovali su joj građani, predstavnici udruženja, direktori gradskih javnih preduzeća, načelnici uprava, gradski većnici, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Skupštine grada doc. dr Boban Džunić.

Nacrt budžeta grada Niša predvideo je da gradski budžet u narednoj godini bude vredan više od 16 milijardi dinara, što je za milijardu dinara više u odnosu na budžet koji je planiran u 2023. godini.
odsto.

Predsednik Skupštine grada Niša doc. dr Boban Džunić rekao je da se iz nacrta budžeta jasno vidi grad domaćinski posluje, što je za svaku pohvalu.

“Saradnja izvršne i skupštinske vlasti je sinergična i možemo da govorimo o timskom radu. To je ono što krasi sve vreme mandat ove vlasti. Budžet za narednu godinu biće nešto iznad 16 milijardi, a naš cilj je, kao što je predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić naveo u jednom razgovoru, da Niš ima budžet preko 20 milijardi. Mi težimo ka tome. Za nepune tri i po godine budžet je uvećan za skoro četiri milijarde”, izjavio je dr Džunić.

On je kazao da veruje da će u 2025. godini budžet biti dodatno uvećan.

“To nisu isprazne priče. Povećana je zaposlenost i porez na zarade, umeanjena je nezaposlenost. To je veliki podsticaj za sve mlade ljude, da ostanu da se u svom gradu školuju i ovde zaposle”, izjavio je dr Džunić.

On je kazao da je nacrt budžeta urađen uz sugestije i predloge građana i budžetskih korisnika, uz poštovanje zakona i rokova za izradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com