Ekonomija

RRA JUG: Bespovratna sredstva za razvoj preduzetništva

Regionalna razvojna agencija Jug promovisaće programe podrške preduzetništvu u 2020., preko kojeg će sredstva u iznosu od 850 miliona dinara, biće stavljena na raspolaganje preduzetnicima, mikro, malim, srednjim i velikim privrednim subjektimai zadrugama, čime će se postići veća konkurentnost srpske privrede.

S obzirom na to da je jedan od osnovnih ciljeva Vlade Srbije sistemska podrška sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, usvojena je Uredba o utvrđivanju programa i raspisan „Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2020. godini“, objašnjavaju u RRA Jug.

“Ovim programom se utvrđuju ciljevi, namena sredstava, finansijski okvir, pravila za dodelu bespovratnih sredstava i način realizacije programa”, ističu.

Bespovratna sredstva u iznosu od 150 miliona dinara, namenjena su za finansijsku podršku novoosnovanim preduzetnicima, mikro i malim privrednim društvima, registrovanim u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva.

“Usvojenom Uredbom o utvrđivanju „Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme za 2020“. godinu, Vlada je obezbedila bespovratna sredstva u iznosu od 2.000.000.000 dinara, kako bi se podstakle investicije privrednih subjekata, proširila proizvodnja i ojačala konkurentnost, a sa osnovnim ciljem – otvaranje novih radnih mesta.”

Javni pozivi su raspisani. Programi se kreiraju u skladu sa potrebama realnog sektora.

Promocija programa zakazana je za 12. februar u Regionalnoj privrednoj komori u 12 časova. Više informacija o ovim programima možete dobiti u RRA Jug, ili na telefonu 018 515 447.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com