Hronika

Dečak (12) povređen prilikom pada u otvoreni šaht na Bulevaru Medijana

Dvanaestogodišnji dečak povređen je sinoć oko 20 časova kada je upao u otvoreni šaht na Bulevaru Medijana, kod škole „Mika Antić“.

Majka dečaka Milica J. kazala je za naš portal da njen sin srećom zadobio samo lakšu povredu butine s obzirom da je upao u šaht koji je dubok sigurno metar i po.

„Moj sin se povredio po povratku sa ekskurzije. Autobus je stao na stajalište na Bulevaru Medijana i on je zajedno sa drugom decom iz odeljenja krenuo po torbu iz boksa autobusa. U mraku nije video da je na kolovozu, odmah pored stajališta, šaht bez rešetki. Propao je jednom nogom i zadržao se na butini, a druga noga mu je ostala na kolovozu“, kazala je Milica.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Prema njenim rečima, Hitna pomoć i policija odmah su došle do stajališta na kojoj se nezgoda dogodila i njeno dete je prebačeno do Dečije klinike, gde su ga snimili kako bi videli da nema prelom noge.

„Srećom ništa nije polomio već je zadobio hematom, ali se baš uplašio.Tresao se sve vreme dok smo bili kod lekara. Ja sam, kada sam se malo pribrala, shvatila da je mogao zapravo da se baš mnogo povredi jer je tik pored šahta ivičnjak. Mogao je glavom tu da udari dok je padao. Sreća u nesreći je što trenira fudbal i jak je tako da se prilikom pada zadržao za kolovoz. Da je neko slabije dete bilo sigurno bi polomilo nogu, a manje dete bi celo upalo“, govori Milica.

Ona je kazala da su u međuvremenu od prijatelja saznala da je poklopac sa šahta na Bulevaru Medijana odnet pre najmanje pet, šest dana i da sve vreme zvrji otvoren.

„Mislim da bi nadležni, a verovatno je to Direkcija za izgradnju grada morala hitno da reaguje, stavi novi poklopac i spreči da se neko ozbiljnije ne povredi ili strada. Sa tog stajališta su za tri dana otišle i vratile se tri ekskurzije, sa nekoliko stotina dece. Naselje kod škole „Mika Antić“ je veliko, tu stalno prolazi veliki broj ljudi, veliki broj ljudi čeka autobus na tom stajlištu“, kazala je Milica.

Dodala je da su policajci sinoć rekli da će odmah obavestiti Direkciju za izgradnju grada da se nezgoda dogodila i da postave rešetke na šahtu, ali za sada rešetki još nema.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com