Društvo

Protest stanovnika Bubnja jer ne vide kraj radovima u Ulici vojvode Putnika

Stanovnici niškog naselja Bubanj okupili su se sinoć u Ulici vojvode Putnika u znak protesta što se, kako su rekli, ne nazire skori završetak rekonstrukcije te saobraćajnice. Oni su na jedan sat blokirali saobraćaj u ulici, koji se odvija uprkos saobraćajnim znacima o zabrani kretanja i gomilama tucanika na kolovozu.

Žitelji Bubnja su istakli da je najprometnija ulica u njihovom kraju i jedna od najprometnijih ulica u gradu, iskopana i raskopana već skoro dva meseca, ali da već dve nedelje nema ni radnika, ni gradjevinskih mašina. Gradjani su kazali da su radovi obavljaju bez table sa osnovnim informacijama o gradilištu, iako je to zakonska obaveza investitora. Jedan od okupljenih gradjana, Vene Markovski kazao je da radovi ne odmiču, a ljudi su zbog toga suočeni sa brojnim problemima.
“Prašina je strašna u čitavom naselju i to ne obična prašina, već od tucanika, od kamena, a vi znate šta ta prašina znači za pluća i alveole. Apelujemo na gradonačelnicu Niša i nadležne službe da nešto hitno preuzmu, ili da ulicu vrate u prvobitno stanje ili da započeti posao što pre završavaju”, rekao je Markovski.
Tatjana Dinić istakla je da su stanovnici Ulice vojvode Putnika proteklih nedelja bili primorani da sami ravnaju tucanik kako bi mogli da pridju svojim kućama i susednim ulicama.
“Hitna pomoć ne može da pridje, smeće nam ne iznose od kada je ulica raskopana, a da ne pričam o prašini. Raskopali su sve i otišli. Već dve nedelje nema ni jednog jedinog radnika, a i ranije ih je bilo malo, trojica, četvorica u jednom delu, što je premalo za ovako veliku ulicu”, istakla je Dinić.
Milosav Jovanović, preduzetnik iz Ulice vojvode Putnika, kazao je da su radnje u toj ulici na velikom gubitku od kada su radovi krenuli jer im je promet opao za dve trećine. “Niko nije došao da nas pita kako sad poslujemo, da li nam je, i zbog čega promet opao.
Moramo isto kao i ranije da plaćamo zakup, porez i doprinos. Mnogi će uskoro da zatvore jer im se u ovim uslovima ne isplati da rade”, rekao je Jovanović. On je kazao da su sa obe strane ulice postavljeni tako visoki ivičnjaci, da ni po završetku radova kamioni koji dopremaju robu neće moći da pridju radnjama, već će morati da budu na kolovozu i blokiraće saobraćaj.
Okupljeni gradjani su kazali da gradilište i taj deo grada niko od nadležnih nije obišao tako da ne znaju zbog čega je rekonstrukcija od samog početka krenula “traljavo”, a na kraju i stala. Prema njihovim informacijama, razloga ima više, a izmedju ostalog to su i nerešeni imovinski odnosi sa vlasnikom stambeno poslovnog kompleksa “Novi Niš”, kao i odbijanje Elektrodistribucije da izmesti električne stubove i trafo stanicu koja se nalazi u ulici. Za sutra u 18 časova najavljen je novi protest stanovnika Bubnja.
Najavljeno je takodje da će u toku prepodneva tročlana delegacija razgovarati sa predsednikom gradske opštine Palilula o njegovim nadležnostima u rešavanju problema sa kojim se suočavaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ne razumem, šta se žalite Nišlije. Ulica će se radi do nove godine. Jer transformator smeta, oni kesteni smetaju, vodovodna mreža zastarela. Mora sve natenane da se uradi, osim ako želite samo asfalt onda da zatrpamo sve i pustimo u saobraćaj ulicu Bez osvetljenja, bez pešačkog prelaza, ako neko upadne u šahtu ili u rupu sam snosi odgovornost.

    1. Šta Vam to znači “natenane”? Mesec dana? Dva medeca? Deset meseci? Trideset meseci? Odgovorite, ali suvislo.

    2. pa valjda se sve to predvidi i uradi pre nego što se raskopa i sama ulica.
      Naopako se radi u tome i jeste problem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com