Merošina

Predstavljen program mera NSZ

Akcija predstavljanja programa zapošljavanja niške Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavljena je u Merošini. Za programe zapošljavanja ove godine predviđeno je 4.5 milijarde dinara za celu Srbiju. U Merošini po evidenciji Službe ima manje od 2000 nezaposlenih.

Program mera za zapošljavanje i samozapošljavanje predstavljen je privrednicima i nezaposlenim licima sa teritorije opštine Merošina.

„Pored javnog poziva koji je namenjen nezaposlenim licima za samozapošljavanje, ostalih 11 javnih poziva namenjeno je poslodavcima i to u tri kategorije. Program za zapošljavanje, program stručnih praksi i zapošljavanje lica sa invaliditetom“-kaže Boban Matić, direktor Filijale Niš NSZ.

U Merošini po evidenciji Službe ima manje od 2 hiljade nezaposlenih, što zbog načina evidentiranja svakako nije pravo stanje nezaposlenosti u našoj opštini.

Za godinu dana sa 2560 nezaposlenih spustili smo broj ispod 2 hiljade, nastavljamo i dalje u tom smeru. To nam je najvažniji cilj u narednom periodu, da što više ljudi nađe put do posla, obezbedi egzistenciju i ostane da živi u Merošini“-kaže Saša Jovanović, predsednik opštine Merošina.

Najviše radnika u proteklom periodu preko Nacionalne službe zaposleno je u fabrici „Leoni“, takođe opština Merošina ima svoje mere aktivnog zapošljavanja kroz programe stručnih praksi, javnih radova i privremeno povremenih poslova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com