Ekonomija

Javni pozivi u okviru Programa za mlade

Nacionalna služba za zapošljavanje (NZS) Srbije objavila je danas javne pozive za realizaciju paketa mera u okviru Programa "Garancija za mlade - IPA 2020", a sprovodiće se u tri filijale NZS - Niš, Kruševac i Sremska Mitrovica.

Reč je o projektu “Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada” koji je finansiran od strane Evropske unije kao vid podrške merama aktivne politike zapošljavanja.

Paket mera u okviru Programa “Garancija za mlade” realizovaće se kroz više javnih poziva koji se, između ostalog, odnose na pripravnički staž mladih sa visokim i srednjim obrazovanjem, na finasiranje obuke na zahtev poslodavca, na subvencije zarada za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva, na sprovođenje javnih radova u kojima se angažuju nezaposleni i na subvencije za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih.

Na sajtu NZS-a mogu se pronaći tekstovi javnih poziva i spisak neophodne dokumentacije.

Kako je objašnjeno, javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica, koja su uključena u Program, otvoren  je do 29. marta, a ostali javni pozivi do 31. decembra ove godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com