Društvo

Subvencije za samozapošljavanje u Nišu dobilo 39 lica

Ugovore o dodeli subvencija za samozapošljavanje postpisalo je danas u niškoj Gradskoj kući 39 lica. Uručujući ugovore direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da su na području Nišavskog okruga subvencije za samozapošljavanje dobila ukupno 206 lica, a na području naše zemlje 1.206.

 

“Nacionalna služba za zapošljavanje je samo za taj program ove godine izdvojila 62 miliona dinara”, izjavio je Martinović.

Prema njegovim rečima, u poslednje tri godine u Nišu je sopstveni biznis uz pomoć grada i Nacionalne službe za zapošljavanje pokrenulo više od 190 osoba.

“Vidimo da ima dosta uspeha u održivosti tog posla. Nama nije samo cilj da neko dobije 300.000 dinara ili 330.000 koliko je za osobe sa invaliditetom nego da taj posao bude održiv”, istakao je Martinović.

Najveći broj onih koji su dobili subvencije za samozapošljavanje novac će iskoristiti za poketanje proizvodnje, deo njih za otvaranje zanatske radnje, a deo za pružanje usluga.

Broj nezaposlenih u Nišu smanjen je na 18.400 osoba, dok je broj zaposlenih premašio 90.000.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com