DruštvoMerošina

Sve više planova za elektrane u niškom kraju, tri u Merošini

Skupština opštine Merošina usvojila je na poslednjoj sednici Plan detaljne regulacije "Solar Jugbogdanovac", čime su stvoreni planski preduslovi za izgradnju solarne elektrane na području sela Jugbogdanovac. Plan, kako je navedeno u Službenom listu grada Niša, obuhvata područje od četiri hektara i na tom prostoru gradiće se solarna elektrana snage 4.000 kilovata.

Vlasnik najvećeg dela zemljišta na kome će biti postavljeni solarni paneli i prateća postrojenja je preduzeće “Jugo solarna energija” iz Merošine, a vlasnik ostatka zemljišta je opština Merošina.

Reč je o poljoprivrednom zemljištu četvrte kategorije.

To je treća po redu solarna elektrana čija je izgradnja planirana na području opštine Merošina.

Odbornici skupštine Merošina su prošle godine doneli odluku o izradi Plana detaljne regulacije “Solar Aleksandrovo”, a privremeni organ opštine Merošina je potom usvojio Plan detaljne regulacije “Solar Baličevac”.

U toku prošle godine i Grad Niš doneo je veći broj rešenja o izradi planova detaljne regulacije zbog izgradnje solarnih elektrana.

U Nišu je tokom prošle godine započela izrada planova detaljne regulacije solarnih elektrana “Solnis” pored Donje Trnave, plana “Lovopromet 2” pored Trupala, plana “Gramade” između sela Vrelo i Orevac i Plana detaljne regulacije “Cernica” na području sela Pasjača i Oreovac.

Opština Žitorađa prošle godine donela je rešenje o izradi Plana detaljne regulacije solarne elektrane “Žitorađa” na području sela Dubova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com