HronikaPolitika

Potukli se naprednjaci u Nišu, jedna osoba povređena. Banđur za sukob optužuje gradonačelnicu, ona negira njegove tvrdnje

Na sastanku članova Srpske napredne stranke u mesnom odboru Ledena Stena u Nišu došlo je do incidenta, zbog kojeg je naprednjak Marko Simov završio na neurohirurgiji. Nekadašnji zamenik gradonačelnika i poslanik, a sada odbornik u Skupštini grada Niša Miološ Banđur je dao izjavu u policiji i tvrdi da je incident isceniran, da je Simov poslat od strane gradonačelnice Dragane Sotirovski i da je sam sebe povredio. Ove tvrdnje negirali su i gradonačelnica Niša i Miloš Simov.

Verbalni sukob i uvrede prethodili su fizičkom obračunu u kome je prema tvrdnjama očevidaca Simov upućen na dalju dijagnostiku na Neurohirurgiju niškog Kliničkog centra.

Simov tvdi da mu je Banđur uzeo telefon jer ga je snimao kako mu psuje bugarsku majku.

“Oteo mi je telefon i onda sam zadobio dva tri udarca u predelu lica. Tako su mi nastali podlivi”, kazao je Marko Simov Niškim Vestima.

Kada je Banđur stigao na sastanak Simov se nalazio ispred prostorija. Banđur je prošao i seo. Simov mu onda prilazi, kako kaže želeći da mu kaže neke poverljive infomacije koje ima.

“Prišao sam mu i šapatom mu rekao šta imam. On je poludeo kada je to čuo. Skočio je i opsovao mi je bugarsku majku i meni i Dragani Sotirovski. Psovao je na nacionalnoj osnovi. Izvadio sam telefon i rekao mu “ponovi to da pošaljem Dragani”. On mi je tada oteo telefon i tako kreće sukob. Kada je on meni uzeo telefon ja sam pokušao da ga uzmem, tada je on mene počeo da udara, da me vuče… Kada sam video da je moj telefon polomljen, onda sam uzeo njegov i polomio ga”, govori Simov.

Polomljeni telefon Marka Simova

Simov negira da ga je poslala Dragana Sotirovski i da je sukob isceniran.

Kaže da će uspeti iz telefona da izvuče snimak gde se čuje da mu psuje bugarsku majku. Dodaje i da Banđur vrlo dobro zna da je mlad ostao bez majke, a ostao je i bez oca.

“To nema veze sa istinom. Ja to apsolutno demantujem. Draganu sam video tri puta u životu, ona nema veze sa ovim. Van pameti je da sam se sa njom dogovarao. Banđur mene dobro zna, deset godina smo sarađivali i sada odjednom ja ne valjam jer radim sa Draganom. Ja ne radim sa njom, samo je promovišem preko društvenih mreža po nalogu stranke iz vrha.

To je sve bilo splet okolnosti. Netačno je i da sam se sam povređivao. On od mene želi da napravi ludaka, a to neće moći.”

Simov kaže da nije pozvao policiju jer je želeo da prvo obavesti stranačke organe, a i telefon mu je bio polomljen. U međuvremenu je policiju pozvao Banđur i prijavio incident.

BANĐUR: Simov je došao da odradi zadatak ili je podstaknut na to

Banđur tvrdi da je napadnut od člana od koga su se distancirali zbog incidenata koje je i ranije pravio u prostorijama, da je u prostorije došao nepozvan i da stajao ispred čekajući ga. Kada je Banđur stigao on je ušao za njim i odmah krenuo sa pretnjama i provokacijama.

“Uzeo je bocu alkohola sa kojom sterilišemo ruke i počeo je da me prska po licu. Stalno mi se obraćao sa kovanicom p..ko p…..ka šiptarska. To je ponavljao pred svim tim omladincima. Preneo mi je neke poruke od gradonačelnice kako ću ja biti politički mrtav. Citirao je neke delove iz moje i njene prepiske koje on nikako ne može da zna. Znam da je blizak sa njom, da je na internetu promoviše, da objavljuje postove gde hvali njene uspehe.

Banđur kaže da mu je Simov uperio telefon u lice i pitao ga “zašto mrziš Bugare?”.  Šokirao ga je njegov nastup iako, ističe, zna da je on nasilan.

“Ona ga je pogrešno informisala, jer sam ja na jednom sastanku zamerio zašto ona kao gradonačelnica vozi džip sa bugarskim tablicama. To se protumačilo kao da ja imam nešto protiv Bugara, a ja samo smatram da gradonačelnica treba da vozi automobil na niške tablice. On je verovatno i time pogođen pošto je bugarskog porekla”, rekao je Banđur.

Banđur kaže da mu je Simov uzeo telefon i da ga polomio, a kada je rekao da pozovu policiju, počeo je sam sebe da udara pesnicama u glavu.

“Gurao me je i provocirao rečima “udari me”. Ja nikada nikoga nisam udario, a kamoli njega da bijem koji je pet puta jači od mene. Onda me je on ugrizao za desnu ruku i ponovo ponavljao “udari me”. Na kraju me je udario glavom u rebra. Najveća šteta je što policiji nismo javili na vreme, da oni dođu dok je on bio tu. Kada je policija došla on je otišao i napravio verovatno neko samopovređivanje, kako bi ispalo da smo mi napali njega, a ne on nas”, tvrdi Banđur.

Banđur je rekao da je on poznat policiji, da se već sudio u vezi nasilja, da je na jednoj stranačkoj slavi glavom razbio staklena vrata.

“Tada sam ja izdao instrukciju da ne treba da ga pozivaju i da ne treba da kontaktiraju sa njim. To je potvrdila i vertikala. Međutim, on je nekako saznao da imamo sastanak i sam došao”, kazao je Banđur Niškim Vestima.

Polomljen Banđurov telefon

SOTIROVSKI: Ovo smatram pritiskom da se njegovi ljudi nađu na određenim pozicijama

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski negira Banđurove optužbe. Kaže da nikave privatne prepiske između njih nije bilo, već je on nju pre nekoliko dana u grupi izbornih štabova, gde ima oko pedesetak ljudi, krenuo ponovo na nju i na njenu porodicu.

“Nije bilo nikakve privatne prepiske, ja i on se ne dopisujemo privatno. Ja sam od očevidaca saznala da je on njemu i meni psovao majku bugarsku, iako nemam nikakve veze po poreklu sa tom nacionalnom manjinom. Laž je i da vozim džip sa bugarskim tablicama, niti na to imam pravo. Sve to što je izgovorio je govor mržnje po nacionalnoj osnovi.

Ja nisam znala da oni imaju sastanak, fizički nisam u Nišu, niti je Simov poslat sa bilo kakvom namerom”, kazala je Sotirovski Niškim Vestima.

On je ranije pokušao je da nametne jednu svoju blisku prijateljicu za kandidata za člana Nadzornog odbora Apotekarske ustanove Niš. Gradonačelnica ovaj incident smatra pritiskom da njegove ljude stavi na određenim pozicijama u Nišu.

Niška policija se još uvek nije izjasnila o ovom incidentu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

15 Komentara

  1. Banđur je jedna velika štetočina za ovaj grad, treba ga vratiti odakle je došao i da sa sobom ponese te džovanske fazone kojima razbija i uništava naš Niš, a on će otići dalje.

  2. Зашто храбри чувар срца Србије не скупи храброст и кандидује се за градоначелника Приштине !
    Нека скупи политичку храброст , знање , вештине и уђе у утакмицу . Није ово средина за његово политичко деловање . Нека у свом политичком деловању користи аргументе а не политички примитивизам !
    Може он то или нека иде у политички заборав !

  3. Zbog ovakvih sirovina normalan narod, koji bi i mogao nešto dobro da uradi, neće da ulazi u blato politike. Kome treba čak i normalan razgovor a kamo li sukob sa ovim likovima? Daleko im kuća.

  4. Господа маскиране демократе, скочимишеви, превратници страначки уништитељи Србије, нато плаћеници и слуге османлијске без идентитета и свести шта и како да се уради поштено без личне користи сукобили се и укрстили рогове у циљу личне користи а не знају да џабе ако је њима добро јер народ нам нестаје . И да знају њихова имена ће бити уписана у будућим читанкама са назнаком – уништитељи Србије на старту 21. века

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com