Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: “Srećne vam rane junaci”

Kao bomba je odjeknula vest da su se niški naprednjaci, u zanosu strasti, potukli na sastanku mesnog odbora Palilula. To potvrđuje naše strahove da nismo bezbedni u sopstvenom gradu, jer smatramo da je i u gradskom parlamentu i na ulicama Niša prisutna doza agresivnosti prema svakome ko drugačije misli. Gospodo, vaš slogan „brže, jače, bolje” ne znači da treba da se utrkujete ko će brže doći do stana, ko će se jače potući nego je trebalo da se borite protiv građevinske mafije, korupcije, kriminala i da obezbedite lepši i komforniji život našim sugrađanima”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da pored toga što Niš drži trend grada štelovanih tendera tvrdi i da smo poznati po tome što nemamo sreće sa čelnicima i zamenicima gradonačelnika unazad nekoliko mandata.

„Jedan od aktera ove tuče je nekada bio zamenik gradonačelnika, pa smo imali još jednog zamenika gradonačelnika koji je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja. Najnoviji primer, kako smo čuli na sednici Skupštine Grada, je da je aktuelna zamenica gradonačelnice zaposlila snajku u osetljivoj dečjoj ustanovi „Mara”, pa tražimo da se izjasni da li je to tačno pošto se radi o trgovini uticajem”, naglašava Jovanović.

Povodom tuče naprednjaka u mesnom odboru Palilula Jovanović traži hitno formiranje anketnog odbora jer je jedan od učesnika tuče, između ostalog, i gradski odbornik.

„Ovo je jedan u nizu sukoba u vrhu SNS-a u Nišu. Bili smo svedoci fizičkog obračuna u porti crkve obližnjeg sela, Donjeg Matevca, imali smo patrole i fizička obezbeđenja koja razdvajaju i uteruju red u ulici Petra Seratlića kod Kliničkog centra i evo sada primitivna tuča gde je intervenisala policija”, kaže Jovanović i dodaje na kraju:

„Sve to bruka naš grad i dokazuje da je veliki interes u pitanju, a to se u naše vreme nije dešavalo. Otuđili ste se od naroda, utrkujete se za funkcije i ko će više da uzme za sebe, a narod koji vam je ukazao poverenje, nažalost, pustili ste niz vodu.”

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com