Politika

Prekinut TV prenos Skupštine u toku izlaganja odbornika Miloša Banđura. On smatra da je neko dao nalog da se isključi napajanje strujom

Odbornik u Skupštini grada Niša Miloš Banđur nije uspeo da na današnjoj sednici iznese svoje mišljenje, jer je došlo do prekida u napajanju električnom energijom baš u delu zgrade koja se koristi za direktan TV prenos. Vidno izrevoltiran, Banđur je rekao medijima da misli da je ovo namerno urađeno, kako građani Niša ne bi čuli drugu stranu priče vezanu za gubitke u JKP “Naissus”. Najveću sumnju imao je na predsednika Skupštine grada Niša dr Bobana Džunića. Ipak, nakon razgovora dvojice stranačkih kolega, sukob je rešen, a Miloš Banđur ponovo dobio vreme za obraćanje pred skupštinskom govornicom.

 

“Neko je dao nalog da se isključi struja, ko je dao nalog ne znam. Mislim da prekidanjem prenosa u toku izlaganja određenih odbornika ništa neće da se postigne”, rekao je Banđur.

Kaže da ništa loše nije rekao, samo je JKP “Naissus” odbranio od neistinitih i lažnih napada u proteklih mesec dana.

Miloš Banđur, odbornik Skupštine grada Niša ispred SNS

“JKP Naissus ne posluje sa gubitkom. Postoje početni knjigovodstveni gubitak od 106 miliona, kao rezultat utuženja Elmaga. To je privatna firma koja komunalno i na bilo koji drugi način održava krug Elektronske industrije. Ona je godinama fakturisala veću količinu vode svojim potrošačima nego što je bilo na fakturi Naissusa i što je plaćala Naissusu. Nemoguće da oni nisu to videli, da više oni vode naplate nego što oni vode plate. Ta razlika je na jednom vodomeru 67 miliona dinara. Naissus je to video i rešio je da utuži tu firmu. Platili su pdv državi 7 miliona i pošto Elmag u toku od dva meseca nije platio tih 67 miliona, već su otišli na sud, Naissus knjiži knjigovodstveni gubitak od 73 miliona na početku godine”, kazao je Banđur medijima ono što nije mogao za govornicom.

On pita da li je direktor trebao da se pravi “Toša”, da oprosti nekome 67 miliona.

“Naravno da ne, jer je to krivično delo. Čovek je postupio po zakonu svestan da će možda trpeti određene posledice. Možda su te posledice upravo iznošenje neistinitih činjenica u javnost jer se usudio da “brkne” i da pipne negde gde godinama niko nije”, istakao je Banđur.

Rekao je i da Babušnica slabo plaća vodu. Kada se ne naplati u određenom roku, onda se to piše kao gubitak.

“45.000 kuća je Naissus predao Objedinjenoj naplati. Tada je znatno opao procenat naplate. Posle dva meseca ono što se ne naplati knjiži se kao gubitak. Zato je knjigovodstveno on ušao u 2022. sa tegom od 106 miliona. Međutim, već u prvom kvartalu taj gubitak je iznosio samo 77 miliona, na trećem kvartalu je on iznosio 17 miliona, a četvrti kvartal JKP “Naissus” završava sa pozitivnim poslovanjem”, objasnio je Banđur.

Prekid sednice Skupštine grada Niša

Informacije da je JKP “Naissus” jedino preduzeće u  gradu koje posluje u 2022. godini sa gubitkom su prema Banđurovom mišljenju zlonamerne.

“Možda su motivisane baš sa strane prijatelja kompanije Elmag koju je Naissus utužio za dug koji godinama nisu plaćeni”, rekao je Banđur.

Miloš Banđur za skupštinskom govornicom nakon prekida sednice

Predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić negirao je Banđurove navode i objasnio da je onog trenutka kada je dobio informaciju da nema direktnog prenosa zbog problema u napajanju sednicu prekinuo.

Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša

“S obzirom na to da odbornici traže da budu u TV prenosu u momentu kada govore, što je i logično jer Skupština grada plaća TV prenos, ja sam odredio tehničku pauzu. Razgovarao sam sa Banđurom, čovek nije imao zlu nameru i ja bih se iznervirao da sam na njegovom mestu. Naravno da je prozvao najodgovornijeg, predsednika Skupštine grada. Ja jesam odgovoran, ali za sednicu, ali ne i za dovod struje, za prenos u toku sednice. Razgovarali smo i sada nema nikakvih problema. O bitnoj tački raspravljamo, o budžetu, svi smo nervozni, svako želi da se čuje njegovo izlaganje za govornicom”, rekao je Džunić.

Predsednik gradskog parlamenta je kazao da poštuje ono što govori Banđur za govornicom i da sve ono što govore odbornici bilo pozicije ili opozije mora da se vidi u prenosu.

“Tehnički problem je otklonjen u roku od par minuta, sednica će se nastaviti dalje u duhu tolerancije i na dostojanstven način. Ja i Miloš smo na istom stanovištu, svako će imati vreme da govori po poslovniku, a ko smatra da mu je vreme uskraćeno, biće mu nadoknađeno”, istakao je Džunić.

Kazao je da je njegov stranački kolega sa pravom reagovao i zajedno smo utvrdili da kada je rekao da sam ja odgovoran nije imao zlu nameru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com