DruštvoHronika

Policajci se družili sa najmlađim Nišlijama

Prijemom za penzionere juče je počelo obeležavanje dana MUP-a, danas je u parku Čair organizovana izložba opreme kao i humanitarni sportski turniri i nadvlačenje konopca. Najsvečanije će biti sutra kada 26 mladih policajaca bude položilo zakletvu.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević je iskoristio ovu priliku da još jednom naglasi da policija u ovom gradu savesno i ozbiljno obavlja svoje zadatke i da su Nišlije i pored svih izazova savremenog načina života sigurni u svom gradu. Cilj ove manifestacije je da se oda pošta službi koja je od ključnog značaja za bezbednost građana i države kao celine, njenim sadašnjim, ali i bivšim službenicima.

Virijević je, najavljujući ovaj događaj kazao da je proslava koncipirana tako da izazove interesovanje građana.

Slaviša Virijević, načelnik PU Niš; Foto: V.P.

“Naša ideja je da se danas družimo sa našim najmlađim sugrađanima, a nešto kasnije ćemo organizovati i nadvlačenje konopca”, kaže Slaviša Virijević, načelnik Policijske uprave u Nišu. “Cilj nam je da na skroman način obeležimo ovaj naš preznik, da se vidimo sa sugrađanima, da se približimo majmlađim Nišlijama. Stalni smo učesnici akcije Svi na sneg, organizujemo i predavanja po školama i mislimo da sve te akcije imaju, na jednom dugoročnom nivou, efekta da deca uče o saobraćaju, da poštuju propise, da čuvaju sebe. Smatram da na ovaj način utičemo na smanjenje vršnjačkog nasilja”.

Virijević je dodao da su građani u Nišu bezbedni, ali da se uvek mora raditi više na samoj bezbednosti.

“Niš je veliki grad sa dosta problema, ali svi ti problemi su reševi”, istakao je Virijević. “Da bi Niš bio još bezbedniji i mi moramo da budemo još bolji i još brži da bi smo opravdali očekivanja i poverenje građana”.

Foto: V.P.

Aktivnosti u Čairu, ne samo sportski turniri već i izložba policijske opreme, kako se i očekivalo izazivale su veliko intresovanje Nišlija, posebno najmlađih. Na platou ispred hale Čair organizovana je izložba opreme koju policija koristi u radu, vozila i motocikala.
U hali Čair se igrao basket, u balon sali fudbal a u parku se nadvlačio konopac.

“Veliko mi je zadovoljstvo što su nam se na humanitarnom turniru pridružili i drugi državni službenici, žandarmerija, tužilaštva, pravosuđe, advokatska komora, Kazneno popravni zavod i izvršitelji. Ogledaće se osam ekipa, pobednici će dobiti diplome a svi ćemo dati novčane priloge za lečenje teško obolele dece. Proslavu zaključujemo polaganjem zakletve naših kolega koji su počeli da rade septembra prošle godine. Radi se o 26 policijskih službenika koji su postali deo našeg kolektiva . Istog dana, biće položeni venci na spomen obeležje našim poginulim pripadnicima”, kazao je Virijević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com