Hronika

Virijević demantovao da je postavljen načelnik Saobraćajne policije. On će stići po konkursu

Novi načelnik Saobraćajne policije u Nišu će, kako kaže načelnik Policijske uprave Niš, stići po konkursu. Za svaki izbor rukovodioca raspisuje se interni konkurs, istakao je Slaviša Virijević u emisiji “Podatak plus” na TV Zona.

 

“Trenutno imamo vršioca dužnosti, ali to je privremeno rešenje zato što hoćemo da nađemo adekvatnu ličnost, jer se slažemo da je bezbednost u saobraćaju bitna tema. Postoje procedure u MUP-u koje moraju da budu ispoštovane, ali istovremeno ćemo voditi računa da ova tragedija koja se desila, u kojoj su jedno dete i naš sugrađanin izgubili život da se ne ponavlja”, kazao je Virijević.

Kako Niške Vesti saznaju, do izbora novog načelnika saobraćajne policije u Nišu, ovu funkciju obavaljaće Nenad Živković, koji je bio načelnik policije u Svrljigu.

Za tri dana saobraćajna policija u Nišu sankcionisala je 1.030 vozača, među njima je čak 400 prekoračilo brzinu, istakao je Virijević gosutujući na TV Zona plus. Niškim saobraćajcima pomažu i kolege iz drugih gradova.

„Nakon ove tragedije na Biulevaru Medijana povećali smo aktivnost, tražili smo i pomoć sa strane, tako da je poslednjih dana znatno povećan broj podnetih prekršajnih prijava. Prekjuče smo imali 217, juče 711. Ukupno za zadnja tri dana smo imali 1.030, među njima je 400 za prekoračenje brzine. Ranije smo na nivou grada imali stotinak sankcionisanih vozača i pešaka, učesnika u saobraćaju“, rekao je Virijević.

Saobraćajni propisi se krše u svim delovima grada, ali se brzina najčešće prekoračuje na bulevarima i putu za Nišku Banju.

„Pitanje je koliko ćemo i mi moći da izdržimo jer su i naši resursi ograničeni. Od Nove godine, i pre ove tragedije, mi smo sve ljude povukli sa godišnjih odmora. Sada imamo i ispomoć sa strane. Bojim se da će sada reakcija javnosti biti da smo mi policijski grad i da idemo previše represivno. Koga god da zaustavite, kaže „Mene ste zaustavili a tamo nekog niste“. Niš se razvija, to je problem i kod parkiranja i kod saobraćajnica, pitanje je da li su adekvatne“, rekao je Virijević gostujući u emisiji „Podatak plus“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com