Društvo

Pokloničko putovanje na SVETU GORU

Odabrana i proverene grupa poklonika iz Sportskog Udruženja ,,Naissus-2012“,  kreće na dan Uskrsa 16. aprila u 10 sati iz parka Svetog Save put Svete Gore.

Blagoslov za ovaj put će dati  sveštenstvo crkve Svete carice jelene i cara Konstantina na čelu sa ocem Nebojšom Orovićem, starešinom ove crkve.

“Grupa će monaškim stazama preći put od naše najveće svetinje, manastira Hilandara, preko prvog svetogorskog manastira Velika Lavra, do vrha Atosa–2033m, a vratiće se nazad preko skita Male Svete Ane i najveće svetogorske luke Dafni do luke Uranopolis. Ovo svojevrsno hodočašće po Svetoj Gori Atonskoj će trajati 6 dana”, piše u saopštenju ovog Udruženja.

U okviru Javno komunalnog preduzeća za vodovod i kanalizaciju ,,Naissus“ – Niš, već pet godina postoji, funkcioniše i vrlo uspešno radi Sportsko Udruženje ,,Naissus-2012“. Udruženje se bavi organizovanjem sportskih takmičenja, turnira, susreta, druženja, izleta, poseta i otvoreno je za članove i simpatizere svih generacija.

“Za pet godina od kako je Udruženje formirano, organizovano je preko pedesetak akcija različitog karaktera. A da je to tako pokazaće i monografija koja je u pripremi i koja obuhvata sve te aktivnosti, a koja će biti štampana na petogodišnjicu postojanja Udruženja”, obaveštavaju iz ovog udruženja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com