Društvo

Oglasio se EPS povodom problema Nišlijke koja dobija račune za stan u kome ne živi: Račun shodno evidenciji EDB

Povodom računa za struju koje Nišlijka Valentina Usković dobija za stan u kome ne živi 13 godina oglasio se EPS i saopštio da Sektor za podršku garantovanom snabdevanju Niš „Elektroprivrede Srbije“ izdaje račune shodno evidenciji “Elektrodistribucije Srbije” o mernim mestima.

“Advokat kupca obratio se u junu 2022. godine Sektoru za podršku garantovanom snabdevanju Niš „Elektroprivrede Srbije“ i tada mu je odgovoreno da se za izmenu podataka o mernom mestu obrati „Elektrodistribuciji Srbije“ (EDS), ogranak Niš, koje posluje van sistema EPS.

I sada u martu, ponovo je objašnjeno da se za rešenje ovog problema obrati „Elektrodistribuciji Srbije“, u čijoj nadležnosti je prijava i odjava brojila”, kazali su u EPS-u.

Samohrana majka Valentina Usković sa svoje troje dece morala je da maja 2011. godine, zbog udara groma, napusti gradski socijalni stan u Niškoj Banji, ali računi za struju joj i dalje stižu, a sada strepi da će joj zbog nagomilanog duga izvršitelji zakucati na vrata i popisati stvari u drugom socijalnom stanu u kome živi.

„Posle udara groma, taj stan više nije bio za stanovanje. Strujomer je izgoreo, a jedan zid pao. Deca i ja srećom u momentu udara groma nismo bili tu, već u prodavnici. Najpre smo dobili smeštaj u Domu Duško Radović, a potom u Sigurnoj kući. Posle devet meseci dobili smo na korišćenje gradski socijalni stan u naselju Pantelej u kome i dalje živimo“, objašnjava Usković o čemu su juče pisale Niške Vesti.

Prema njenim rečima, u momentu kada je izašla iz stana u Niškoj Banji u Ulici Ruzveltovoj broj 2 ona nije imala dug za struju.

„Kada smo se odselili otišla sam do šaltera Elektrodistribucije u Niškoj Banji i ispričala šta se dogodilo. Na šalteru su mi rekli da će regulisati sa gradom i Centrom za socijalni rad da budem odjavljena sa tog strujomera u Ruzveltovoj ulici. Međutim, to do dana današnjeg nije rešeno“, kazala je Usković.

Ona je kazala da računi i dalje stižu na njeno ime, a najveći broj njih završava na prozoru tog objekta u kome se stan nalazio, a u kome niko ne živi.

Više godine nije ni znala za račune, a ukupan dug je dostigao 30.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Napišite im zahtev da izađu i uvere se da objekat nije za stanovanje, da nema struje, s obzirom da je strujomer izgoreo, a s obzirom da ne živite na toj adresi duže vreme, zahtevajte da vam otpišu dugovanje zbog gorepomenutih činjenica. Naravno, ponudite i svedoke koji bi potvrdili vašu priču da ne stanuje te tu ili da stanujete na drugoj adresi. Znam da su prihvatalintakve zahteve za oronule kuće na selu i sl. Svako dobro

  2. Da sam ja u pitanju tužio bih distribuciju za postavljanje strujomera iz koga je izvađen deo koji ne očitava potrošnju kada je ispod 220 volta a ujedno služi i da nebi grom udario u brojilo.
    Tako krade distribucija sa pokrićem države a za uzvrat finansiraju klubove kao navodni sponzori na teret građana .

  3. Рачуни за ” гарантовано снабдевање ел.ен ” ?! Струјомер изгорео од удара грома ,значи без напонско стање сад би они то да наплате ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com