Društvo

Valentini posle 13 godina EPS neće više slati račune za struju

Samohrana majka Valentina Usković sa svoje troje dece morala je da maja 2011. godine, zbog udara groma, napusti gradski socijalni stan u Niškoj Banji, ali računi za struju za taj stan stizali su joj skoro 13 godina nakon toga i dug prema EPS-u i izvršiteljima dostigao je 30.000 dinara.

Valentina je za kazala da je minule nedelje konačno uspela da se izbori da joj se obustavi slanje računa, o čemu su Niške Vesti već pisale.

„Prošle nedelje sam otišla u Elektrodistribuciju i rekla da ću, ukoliko moj problem ne bude rešen, sledeći put da dođem sa novinarima. Obećali su mi da će hitno da preduzmu sve što treba i kada sam otišla ponovo pre dva dana kazali su mi da je brojilo demontirano i da više neću dobijati račune. Nisu hteli da mi odmah daju papir na kome to piše, već sam morala da idem u Elektrodistribuciju u Niškoj Banji. Kada sam konačno uzela taj dokument u ruke zaprepasila sam se šta piše. Pisalo je da je objekat zatečen isključen sa elektromreže i da je na konzoli izvršena demontaža. Sada se pitam kako je moguće da sam 13 godina dobijala račune za stan kome je bila isključena struja“, sa nevericom govori Valentina.

Ona je kazala da joj sada predstoji borba da bude oslobođena plaćanja duga od 15.000 dinara, koliko joj za proteklih 13 godina traži EPS i 15.000 koliko joj traži izvršitelj.

„Ja sam, pošto su mi izvšitelji zapretili oduzimanjem imovine zbog neplaćenog računa, sklopila ugovor o otplati duguga na rate i uplatila prvih 4.000 dinara. Sada ću da podnesem zahtev Elektrodistribuciji i EPS-u da mi taj novac vrate i da me oslobode plaćanja ostatka duga. Sa izvšiteljem sam već razgovarala i rekao mi je da ukoliko EPS odustane od duga i oni će odustati od svoje naknade“, istakla je Valentina.

Foto: Niške Vesti/B. Lj.

Dodala je da će, ukoliko joj taj zahtev ne usvoje, morati da plati 30.000 dinara, ali će nakon toga tužiti Elektrodistribuciju i EPS.

„Moja deca i unučići će zbog plaćanja tog duga morati da budu uskraćena za mnoge osnovne stvari koje su im svakodnevno potrebne, ali neće se na tome završiti. Ja već protiv EPS-a vodim spor za oslobađanje od plaćanja računa i stigao je do Apelacionog suda. Prve dve presude nižih sudova su bile u moju korist, verujem da će i Apelacioni sud presuditi u moju korist jer imam sve dokaze da u stanu nisam stanovala i da to nije moj stan već gradski. Ukoliko pre te presude ipak moram da isplatim 30.000 dinara, tužiću ih za nadoknadu štete sa kamatom”, odlučna je Valentina.

Podsetila je da godinama zapravo nije ni znala da EPS štampa račune na njeno ime pošto su ih ostavljali u prozor objekta u kome niko ne živi.

Foto: Niške Vesti/B. Lj.

„Posle udara groma, taj stan u Niškoj Banji više nije bio za stanovanje. Strujomer je izgoreo, a jedan zid pao. Najpre smo dobili smeštaj u Domu Duško Radović, a potom u Sigurnoj kući. Posle devet meseci dobili smo na korišćenje gradski socijalni stan u naselju Pantelej u kome i dalje živimo“, objašnjava Usković.

Prema njenim rečima, u momentu kada je izašla iz stana u Niškoj Banji u Ulici Ruzveltovoj broj 2 ona nije imala dug za struju.

„Kada smo se odselili otišla sam do šaltera Elektrodistribucije u Niškoj Banji i ispričala šta se dogodilo. Na šalteru su mi rekli da će regulisati sa gradom i Centrom za socijalni rad da budem odjavljena sa tog strujomera u Ruzveltovoj ulici. Međutim, to nisu uradili“, kazala je Usković.

Ona je istakla da veliku zahvalnost za to što je konačno oslobođena računa za struju duguje novinarima koji su njenu priču objavili.

„Pre toga su me slali od vrata do vrata, svi su prebacivali odgovornost od jednog na drugog. Tek kada sam rekla sebi da nema čega da se stidim i da treba da kažem javno šta mi se događa, uspela sam ono što godinama pre toga nisam“, naglasila je Valentina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com