Ekonomija

Nišlije na drugom mestu po štednji struje u Srbiji

EPS: U februaru struju u Srbiji štedelo svako drugo domaćinstvo

Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila je danas da je u februaru ove godine struju u Srbiji štedelo u proseku svako drugo domaćinstvo.

Popust za racionalnu potrošnju električne energije u odnosu na februar u prethodne dve godine ostvarilo je 1,6 miliona domaćinstava, odnosno 49,4 odsto njih smanjilo je potrošnju električne energije za više od pet odsto, precizirano je u saopštenju.

Najveći popust od 40 odsto na računima za električnu energiju ostvarilo je 22 odsto domaćinstava, popust od 20 odsto dobilo je 12 odsto domaćinstava, a umanjenje računa od 25 odsto ostvarilo je skoro šest odsto domaćinstava, dok je za isti broj domaćinstava obračunat popust od 30 procenata.

Dodatni popust, od pet odsto, za kupce koji su učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećali za najmanje pet odsto ostvarila su 425.534 domaćinstva, odnosno njih 13 odsto.

Najveće uštede električne energije postignute su u Beogradu, Nišu, Požarevcu, Kragujevcu, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici, saopštio je EPS.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Strašno … koliko je domaćinstava u Nišu isključeno sa el. mreže , najviše zbog nedostatka finansijskih sredstava za preživljavanje akamoli za struju ! Za koji mesec – “osvojiće” naš Niš PRVO mesto.
    To je pokazatelj svesti naših sugradjana i čine sve što mogu da doprinesu “razvoju i napretku” svog grada ! Kad bi se zaj….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com