Ekonomija

Nišlije među najvećim štedišama struje

EPS: U januaru električnu energiju štedelo 1,57 miliona domaćinstava u Srbiji

Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila je danas da je 47 odsto domaćinstva u Srbiji u januaru smanjilo potrošnju električne energije za više od pet odsto nego u isto vreme prethodne dve godine, pa je tako  popust za racionalnu potrošnju struje ostvarilo 1,57 miliona domaćinstava.

Najveći popust, od 40 odsto, EPS je odobrio za 19 odsto domaćinstava, odnosno 637.787 i taj broj domaćinstava u januaru je uštedeo više od 30 odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine, navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, za 13,4 odsto korisnika račun je bio manji za 20 odsto, a umanjen račun za 25 odsto imalo je 5,85 odsto domaćinstava, za 30 odsto umanjen je račun za 4,85 odsto domaćinstava, dok je popust od 35 procenata ostvarilo 3,89 odsto domaćinstava.

Na decembarskim računima, istaknuto je, dodatni popust od pet odsto ostvarila su i domaćinstva koja su korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećala za pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tu pogodnost ostvarilo je 13 odsto domaćinstava, odnosno njih 420.573.

Najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Smederevu, Vranju i Zrenjaninu, objavio je EPS.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com