Društvo

Valentini već 13 godina stižu računi za napušteni gradski stan

Još 22. maja 2011. godine samohrana majka Valentina Usković sa svoje troje dece morala je da, zbog udara, napusti gradski socijalni stan u Niškoj Banji, ali računi za struju joj i dalje stižu, a sada strepi da će joj zbog nagomilanog duga izvršitelji zakucati na vrata i popisati stvari u drugom socijalnom stanu u kome živi.

“Posle udara groma, taj stan više nije bio za stanovanje. Strujomer je izgoreo, a jedan zid pao. Deca i ja srećom u momentu udara groma nismo bili tu, već u prodavnici. Najpre smo dobili smeštaj u Domu Duško Radović, a potom u Sigurnoj kući. Posle devet meseci dobili smo na korišćenje gradski socijalni stan u naselju Pantelej u kome i dalje živimo“, objašnjava Usković.

Foto: B. Lj.

Prema njenim rečima, u momentu kada je izašla iz stana u Niškoj Banji u Ulici Ruzveltovoj broj 2 ona nije imala dug za struju.

„U tom stanu koji ima samo jednu sobu i hodnik živeli smo veoma teško, ali sam sve račune za struju redovno plaćala. Nije nam ni bila velika potrošnja, jer smo imali samo dve sijalice. Stan nema ni kupatilo, ni vodu. Koristili smo „poljski“ toalet, a veš sam prala na javnim česmama u Niškoj Banji. Kada smo se odselili otišla sam do šaltera Elektrodistribucije u Niškoj Banji i ispričala šta se dogodilo. Na šalteru su mi rekli da će regulisati sa gradom i Centrom za socijalni rad da budem odjavljena sa tog strujomera u Ruzveltovoj ulici. Međutim, to do dana današnjeg nije rešeno“, kazala je Usković.

Foto: B. Lj.

Ona je kazala da računi i dalje stižu na njeno ime, a najveći broj njih završava na prozoru tog objekta u kome se stan nalazio, a u kome niko ne živi. Više godine nije ni znala za račune, a ukupan dug je dostigao 30.000 dinara.

„Za mene je to veliki iznos jer jedino primanje koje imam je socijalna pomoć od 15.000 dinara. Išla sam do Gradske kuće da bi potražila pomoć oko rešavanja tog problema, ali mi je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović rekla da moram taj dug da platim. Preko advokatice Danice Đorđević sam podnela zahtev Elektroprivredi Srbije da me oslobodi duga, međutim nisu me oslobodili. Predmet je sada na sudu. Očekujem presudu Apelacionog suda, Osnovni i Viši sud su presudu doneli u moju korist“, govori Usković.

Foto: B. Lj.

Dodala je da bi sigurno platila nagomilani dug da je stan njen ili da je u njemu živela, ali kako niti je njen niti u njemu živi od 2011. godine smatra da ima pravo da ne plati. Da je vlasnica stana, kazala je, sama bi odjavila brojilo, ali pošto je stan gradski to treba da uradi grad i Centar za socijalni rad.

Za objašnjenje problema sa kojim se suočila Valentina Usković obratili smo se EPS-u, ali odgovor nismo dobili.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com