Politika

Odbornici opozicije traže hitnu sednicu Skupštine grada zbog krize vlasti i nefunkcionisanja grada

Da je u Nišu stanje alarmantno govore poslednja dešavanja u redovima vladajuće stranke gde bivši gradonačelnik Zoran Prišić optužuje svoju partijsku kolegenicu i sadašnju gradonačelnicu, Draganu Sotirovski, ni manje ni više nego za kriminal.

Tim povodom koalicija „Niš, moj grad” podneće zahtev za hitnu sednicu Skiupštine Grada Niša.

„Sve je veći haos u redovima Srpske napredne stranke kojima je narod dao poverenje. Niš je u haosu već 10 godina, cvetaju nam kriminal i korupcija, a ovakvim i sličnim svađama širi se negativna slika u našem gradu kako širom države tako i kod investitora”, kažu odbornici koalicije „Niš, moj grad”.

Oni traže da se na vanrednoj sednici gradske skupštine ispitaju sve činjenice i okolnosti ovog događaja, jer se radi o navodnim greškama čelnih ljudi grada.

„Upletene su i gradske službe i preduzeća, Uprava za komunalne delatnosti, načelnici uprava koji su svi u statusu vršioca dužnosti. Ko će odgovarati za ovo rasulo”, pitaju odborrnici.

Oni kažu da je Niš u potpunoj blokadi i da su sva preduzeća i gradske uprave u isteklom VD statusu.

“Naši sugrađani su sa punim pravom uplašeni i zabrinuti za funkcionisanje grada, jer bi gradske uprave trebalo da služe građanima, a ne partiji na vlasti, dok bi javna preduzeća trebalo da budu motor razvoja grada. Međutim, očigledno je da mi živimo u zarobljenom i jednopartijskom sistemu gde partijski funkcioneri vršljaju”, zaključuju odbornici i dodaju na kraju:

„Hitna sednica je neophodna, jer je upitna i vladajuća većina u Skupštini Grada nakon svađe dva visoka funkcionera SNS, koji imaju uticaj na odbornike iz vladajuće koalicije.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com