Društvo

Poznata nova lokacija Glavne autobuske stanice

U velikoj sali Gradske opštine Crveni Krst danas je održano 23. po redu zasedanje opštinskog parlamenta u aktuelnom sazivu.

Sednicom je predsedavao predsednik Dragan Stanković a prisustvovali su i predsednik opštine Prof. dr Miroslav Milutinović, članovi Veća i načelnik Uprave Ljubisav Pantić.

Foto: GO Crveni Krst

Glavna tema ove, po hitnom postupku zakazane, sednice bila je četvrta izmena Generalnog urbanističkog plana grada Niša, koja se između ostalog odnosi i na procedure izmeštanja železničke pruge i glavne autobuske stanice.

“Što se tiče petih izmena i dopuna Plana generalne regulacije Gradske opštine Crveni Krst, to je područje postojeće lokacije prigradske i međugradske autobuske stanice, proširenje romskog groblja, područje pored romskog groblja i područje novoplanirane lokacije glavne autobuske stanice.To je jedan deo iza Filipa Morisa. Tu će biti i prigradska autobuska stanica i planira se glavna autobuska stanica. Tu će biti i građevinski i trgovinski kompleks, severni deo od Bulevara “12. februar”, izjavio je predsednik GO Crveni Krst  Prof. dr Miroslav Milutinović. 

Parlament je dao pozitivno prethodno mišljenje, koje je inače obavezno ali ne i presudno za ove izmene.

Predlog Opštine Crveni Krst naći će se pred odbornicima Skupštine Grada Niša 14. februara na 37. sednici Skupštine grada.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com