DruštvoEkonomija

Nove veštine za novo vreme

POČELI OKTOBARSKI DANI RADIONICA ZA MLADE

Kancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa RRA Jug organizuje Oktobarske dane radionica za mlade. Za ovaj projekat vlada nezapamćeno interesovanje mladih, te je za samo 5 dana otvorenih prijava prijavljeno preko 150 mladih ljudi.

Prve radionice su počele danas, a mladi će proći besplatne obuke iz oblasti  javnog nastupa, pisanja projekata i marketinga.

Jovan Milić, Kancelarija za mlade Grada Niša

“Kroz radionice koje organizujemo proći će oko 150 mladih osoba. Zbog epidemiološke  situacije biće podeljeni u pet do šest grupa. Učiće veštine koje su vezane za javni nastup, za pisanje projekata, za marketing, za digitalni marketing, a do kraja godine organizovaćemo i niz drugih projekata. Mladi su jako zainteresovani za učenje  novih veština samo je potrebno pružiti im šansu.Najviše su zainteresovani za pisanje projekata i projektnog menadžmenta”, kaže Jovan Milić ispred Kancelarije za mlade Grada Niša koji je naglasio da Kancelarija i RRA Jug sarđuju intenzivno od marta i očekuje ih proces izrade Strategije za mlade na kojoj zajedno rade.

Dodaje da među polaznicima ima i studenata i mladih nezaposlenih ljudi, a njima su se pridružili i učenici Gimnazije “Svetozar Marović” u Nišu.

Na samom početku radionica polaznicima se obratila i Dragana Stojanović, nova direktorka RRA Jug.

Dragana Stojanović, direktorka RRA Jug

“Regionalna razvojna agencija Jug pruža  tehničku podršku Gradu Nišu u izradi Strategije za mlade za period 2021.-2026. godina i u okviru te Strategije u saradnji sa Kancelarijom za mlade pokrenuli smo Oktobarske dane radionice za mlade gde aktivno i zajedno radimo na podizanju kapaciteta mladih u gradu. Samim tim  uključujemo ih u proces kreiranja omladinske politike”, kazala je Dragana Stojanović.

RRA Jug i ranije kroz više projekata uključivala mlade kako bi aktivno učestvovali u kreiranju omladinske politike. Aktivno sarađuju sa Univerzitetom, srednjim i osnovnim školama.

Vladana Petković je student Filozofskog fakultetai jedna je od polaznika ovih radionica.

“Želim znanje koje steknem na ovim radionicama kasnije da iskoristim u poslu kojim se budem bavila, a verujum da će mi biti od pomoći i u toku studiranja”, kazala je Vladana.

Jovan Cvijanović je učenik Gimnazije “Svetozar Marković”. Za radionice se prijavio jer veruje da će novo iskustvo koje stekne na njima da mu pomogne u budućnosti.

“Želim da pomognem našoj zajednici a na radionicama ću steći upravo znanja i veštine koje mi u tome mogu pomoći”, ističe ovaj mladi gimnazijalac.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com