Društvo

Neadekvatna praksa najčešći problem u toku obrazovanja

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se obeležava 12. avgusta Kancelarija za mlade Grada Niša organizovala je Dan otvorenih vrata kako bi mladi mogli da dođu i iznesu svoje ideje, predloge i probleme.

Kancelarija za mlade nedavno je obeležila deceniju postojanja i rada, a njeni zaposleni ističu da je ovo idealna prilika da se što više mladih upozna sa njenim radom, dok kao najveći problem u toku obrazovanja navode neadekvatnu praksu.

„Najčešći problem u toku obrazovanja je neadekvatna praksa, koju fakulteti neretko ne organizuju. Kao Kancelarija smo prošle i ove godine organizovali studentsku stručnu praksu u lokalnoj samoupravi za studente završnih godina“, ističe Ćekić.

Prema njegovim rečima, praksa će biti organizovana i naredne godine za oko 50 studenata uz pomoć Univerziteta u Nišu i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a organizuju se i dodatne obuke, uz pomoć kojih će mladi steći dodatna znanja nakon fakulteta.

„Imamo još pet kancelarija za mlade svih gradskih opština, koje su veoma aktivne. Upravo uoči Međunarodnog dana mladih, nama je malo važniji Dan mladih grada Niša 1. septembra, Kancelarija za mlade Gradske opštine Pantelej je organizovala posetu lokalitetu Medijana“, pojašnjava predsednik Kancelarije za mlade, Lazar Petrović.

Grad je ove godine izdvojio pet miliona za projekta mladih. Konkurs je u toku, a prošle godine je oko 20 projekata finansirano preko gradskog konkursa.

Uz pomoć Ministarstva, Kancelarija za mlade Grada Niša uspešno će realizovati novi projekat za izradu strategije za mlade.

Kancelarija za mlade se bavi mladima između 15 i 30 godina.

Podsetimo, Kancelarija za mlade Gradske opštine „Crveni Krst“ obeležaviće 12. avgusta od 16 sati na sportskim terenima „Rovče“ u Niškoj tvrđavi Međunarodni dan mladih manifestacijom“Dođi na Rovče 3″. Sav novac od kotizacija ekipa, kao i dobrovoljnih priloga uplatiće se na račun Nikoline Tasković iz Niša koja boluje od Phelan – McDermid sindroma koji joj ugrožava život i normalno funkcionisanje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com