Društvo

Nišlija na Svetskom omladinskom forumu u Sočiju

Oko 200 mladih iz Srbije nalazi se trenutno u Sočiju u kojem danas počinje Svetski omladinski forum i traje do 7. marta.

Reč je o događaju koji okuplja mlade do 35 godina, a srpska delegacije je jedna od najbrojnijih, čime nam je ukazana velika čast.

Na ovom događaju mladi će razmenjivati iskustva iz oblasti nauke, kulture, umetnosti, sporta, politike, biznisa i medija. Učestvuje gotovo 100 zemalja sveta među kojima su Kina, Indija, SAD, Latinska Amerika, zemlje Evrope, Afrike i Balkana.

Omladina će tokom foruma prisustvovati različitim predavanjima i radionicama na različite teme: od mode, medicine, ruske kuhinje, nuklearne energetike, najnovijih otkrića u kriminalistici do toga kako biti uspešan stend ap komičar.

Najavljeno je učešće poznatih ličnosti Rusije, sveta, ali i Srbije. Forumu će prisustvovati i ruski zvaničnici, između ostalih, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i portparolka ruskog MSP-a Marija Zaharova kojima će učesnici moći da postavljaju pitanja.

Najavljeno je učešće režisera Emira Kusturice i glumca Miloša Bikovića koji će sa učesnicima podeliti interesantne priče o svom radu i životnom putu.

Aktivno učešće na forumu imaće i šef Kancelarije za mlade Grada Niša Lazar Petrović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com