Društvo

Hadži Ivan Redi ponovo predsednik komisije za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“

Nakon godinu dana pauze zbog porodičnih razloga, Hadži Ivan Redi, čuveni arhitekta iz Niša vraća se na svoje mesto predsednika komisije za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“.

 

 „Jako smo srećni da je gospodin Redi ponovo uz nas, mada moramo da vam priznamo da je on uvek bio tu, samo što nije bio u prilici da ocenjuje pristigle predloge“ – ističu organizatori i dodaju: „Gospodin Redi je osoba čija je biografija za poštovanje, gospodin Redi je veliki humanitarac i njegovo prisustvo u komisiji, zajedno sa ostalim članovima komisije nam puno znači.“

 Podsetimo, Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić i ITKonekt-a iz Beograda, ove godine po peti put nagrađuje mlade i talentovane ljude u šest zvaničnih kategorija.

Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“ pokrenuo je Jovan Milić sa željom da se u društvu promovišu i dodatno ističu uspešni mladi ljudi. Kako ističe sam ova nagrada je živa zadužbina, koja prepoznaje ono najbolje u društvu.

„Kada smo pokretali nagradu, imali smo na umu samo jedno, a to je da podržimo mlade i talentovane ljude iz naše države i regiona. Kroz ovo priznanje svake godine promovišemo najuzvišenije vrednosti u našem društvu i trudimo se da tim mladim ljudima budemo neophodni vetar u leđa“ – ističe Milić.

Foto: H.O. „Nađi Raula“

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ dodeljuje se u šest kategorija: nauka i obrazovanje, kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, institucija godine i specijalno priznanje. Svake godine dodeljuje se i Plaketa mira, pojedincima koji svojim radom poboljšavaju položaj mladih. Od pre dve godine, odlukom komisije dodeljuje se i medalja humanosti. Priznanja se dodeljuju učenicima, studentima i mladima do 35 godina starosti.

„Pozivamo zainteresovana fizička i pravna lica da pošalju svoje predloge. Neophodno je da popune formular i da isti pošalju na adresu: sma.nominacije@gmail.com Konkurs za dodelu Nagrada “Svetislav Milić – mladima od srca”, otvoren je do 1. oktobra, a imena dobitnika biće saopštena u prvoj nedelji novembra, dok je svečana dodela zakazana za drugu nedelju novembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu. Tema ovogodišnje dodele Nagrada je – Odiseja mira i tolerancije – ” – zaključuje Milić.

U prethodnim godinama nagrađeno je 40 pojedinaca i institucija, među kojima i: Nj.S. Patrijarh srpski gospodin Porifrije, Nj.K.V Princeza Ljubica Karađorđević, proslavljeni košarkaš Stefan Jović, dr Maja Mijajlović, Veljko Đurić, Emilija Jovanović, Luka Radičević, Jana Dragović, Fakultet umetnosti u Nišu, Centar za talente Čačak, Matematička gimanzija u Beogradu i drugi. Za nagradu „Svetislav Milić“, prema pravilniku Nagrade mogu se predložiti pojedinci i/ili institucije. Kandidati ne mogu samostalno da se prijave.

O dobitnicima i ove godine odlučuju i : prof.dr Melanija Mitrović sa Mašinskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, Marjan Zdravković, ispred ANIP „Mozaik“, Marija Rašić, ispred Centra za socijalni rad „Sveti Sava“, Marko Vučetić, omladinski aktivista i Ljiljana Milić, unuka Svetislava Milića.

Poslate nominacije neophodno je da sadrže: kratku biografiju kandidata – popunjeni formular prijave, koji je moguće preuzeti na sajtu organizacije (https://findraoul.weebly.com/uploads/1/5/5/1/15518852/%D0%A1%D0%9C%D0%90_%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%80__2_.docx ), opis aktivnostirelevantne dokaze, odnosno linkove ka web stranicama, gde se komisija može detaljnije upoznati sa radom kandidata.

Predloge sa pratećom dokumentacijom potrebno je poslati na mejl: sma.nominacije@gmail.com najkasnije do 1.10.2023. godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com