Društvo

Niški gimnazijalci ogranizuju humanitarnu akciju ” Pomozimo Sandri Đurić” koja boluje od reumatoidnog vaskulitisa

Učenici prve niške gimnazije “Stevan Sremac”  zajedno sa EXITO TEAM-om, volonterskim timom iz Kuršumlije, organizuju u subotu, 05. marta u Obrenovićevoj ulici od 12 do 16 sati humanitarnu akciju „Pomozimo Sandri Đurić“, kako bi prikupili novčana sredstava za lečenje i pomoć mladoj Sandri Đurić, koja boluje od reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije.

Uz pomoć Kancelarije za mlade grada Niša, volonteru EXITO TEAM-a u subotu će prodavati predmete, ručno rađene od strane članova tima.

„Sandra je šesnaestogodišnja devojčica iz Smederevske Palanke, koja boluje od reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije, a koja je i pored toga doživljavala užasno nasilje od strane oca, pre nego što se preselila sa majkom. Sandra ima i konjuktivitis i urinarnu infekciju, zbog čega se voda nakuplja u njenom organizmu. Svakodnevno je u bolovima, a za njeno lečenje u inostranstvu je neophodno skupiti veliku količinu novca. Iz tog razloga smatramo da je neophodno udružiti se i pomoći mladoj Sandri“, kaže Anastasija Milojić, učenica škole Stevan Sremac.

Niški gimnazijalci pozivaju sve građane koji su u mogućnosti da posete štand u subotu i doniraju novac za lečenje njihove vršnjakinje.

“Naše malo njoj može značiti puno. Potrudili smo se da se na štandu nađu stvari za koje mislimo da bi se prolaznici zainteresovali da kupe, kao što su kolači, drveni privesci sa specifičnim natpisima, obeleživači knjiga.. Sav prikupljen novac ćemo uplatiti na žiro račun za Sandrino lečenje i nadamo se da će što više ljudi posetiti naš štand!“, poručuju koordinatori i članovi EXITO tima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com