DruštvoVirus Korona

Najduža protestna šetnja u Nišu, ali bez ulazaka u kafiće

Četvrti zaredom protest u Nišu protiv uvođenja kovid propusnica obeležila je najduža protesna šetnja, ali učesnici protesta nisu ušli u kafiće u 22,00 sata kao što su to najavili.

Protest je protekao mirno, iako je postojala bojazan da će biti incidenata zbog najavljenog ulaska u ugostiteljske objekte. Nakon kraćeg okupljanja na centralnom niškom trgu kolona je najpre prošla Obrenovićevom ulicom do Margera, potom Kazandžijskim sokačetom i ulicom Nade Tomić do Voždove ulice, gde je saobraćaj na kratko blokiran. Učesnici protesta su nakon toga otišli Voždovom ulicom do Narodnog pozorišta i zgrade suda i tu takođe kraće vreme blokirali saobraćaj. Tokom protestne šetnje skandirali su „Izadjite napolje“, „Ne damo slobodu“ , „Branite Ustav“ i uvredljive poruke na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sa skupa na centralnom niškom trgu ponovoljen je zahtev da se kovid propusnice ukinu i da se građanima omogući sloboda izbora. Studentkinja medicine Kristina Dimitrijević kazala je da su na protestu ljudi koji se bore za slobodu izbora, a ne vakseri ili antivakseri.

„Koji su to naučni dokazi, medicinski dokazi, da bi se kovid propusnice uvele. Nišlije zašto ne izađete na ulice da se zajedno borimo protiv toga“, zapitala je Dimitrijević.

Večeras u 21 protivnici kovid propusnica ponovo će se okupiti na Trgu kralja Milana, a za 22 časa zakazana je protestna šetnja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Što se ta poskupljenja nisu okupili nego za ugostiteljske objekte
    Ako do 22 ne mogu da uživaju posle i ne treba

  2. Što se za poskupljenja nisu okupili nego za ugostiteljske objekte
    Ako do 22 ne mogu da uživaju posle i ne treba

  3. Odlicno! Shvatili ste da je cilj svega podela naroda (ne samo u Srbiji) da bi se zapoceli bratoubilacki ratovi jer cilj je svetski rat i sto vise zrtava. Kako cilj nije postignut virusom, vakcinama, propastom ekonomije, mora ratovi da krenu… A obicne ljude bi tesko naterao na rat, znaci mora prvo nekako da sve podele, pa da sve zavade, i onda nema zaustavljanja, ciljevi onih koji su to isplanirali se ostvaruju…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com