Društvo

Gabrovčani protestovali i blokirali mašine: Traže asfalt

Stanovnici Gabrovca blokirali su jutros građevinske mašine i planirani početak rekonstrukcije kanalizacione mreže u glavnoj ulici u tom mestu, nezadovoljni time što ulice u kojima je kanalizaciona mreža rekonstruisana pre godinu dana nisu ponovo asfaltirane.

Meštani su istakli da će, ukoliko krene rekonstrukcija kanalizacione mreže u glavnoj ulici ostati bez saobraćajne veze sa gradom jer putevi koji im se predlažu kao alternativni nisu u dobrom stanju.

Foto : B.Lj.

Gabrovčani su najavili svakodnevnu blokadu građevinskih mašina od osam do 16 časova, sve dok im ulice koje su raskopane zbog kanalizacije ne budu vraćene u prvobitno stanje.

Foto: B. Lj.

Branislav Maslaković, jedan od stanovnika Gabrovca, kazao je da su to mesto pre dve nedelje posetili gradski čelnici, predstavnici Direkcije za izgradnju grada Niša, predsednik opštine Paliula i izvođač radova i dobili su čvrsto obećanje da će ulice koje su iskopane zbog kanalizacionih cevi biti ponovo asfaltirane.

„Danas je 14. dan i ništa nije urađeno, nisu ispunili obećanje, a rečeno nam je da je pitanje momenta kada će ulice da budu dovedene u pređašnje stanje. Zato smo danas blokirali građevinske mašine“, rekao je Maslaković.

On je kazao da se sa raskopanim ulicama muče već godinu dana.

„Nakon što su postavili nove cevi i zatrpali ih, ulice su posipali rizlom i tako ih ostavili. Na kolovozu je rupa do rupe. Uništili smo automobile, a kada pada kiša deca idu po blatu do škole“, istakao je Maslaković.

Foto: B.Lj.

Prema njegovim rečima, ukoliko krene rekonstrukcija kanalizacione mreže, kamioni i mehanizacija koja je potrebna za asfaltiranje ulica neće moći da stigne do njih.

Foto: B.Lj.

Brankica Vojinović, stanovnica Gabrovca kazala je da niko od meštana nije protiv toga da se radi kanalizacija, ali da više ne mogu da žive sa raskopanim i nezavršenim ulicama.

„Gušimo se u prašini, kuće su nam pune prašine. Ne možemo zbog prašine da otvorimo prozore, a kamoli da sedimo na terasama“, izjavila je Vojinović.

Ona je kazala da će ukoliko rekonstrukcija krene morati da pešače od sela do ulaza u Niš jer autobusi neće moći da saobraćaju alternativnim putevima do Gabrovca.

Meštani su istakli da dva alternativna puta koja su planirana za saobraćaj dok traje rekonstrukcija kanalizacione mreže u glavnoj ulici ni sada kada je vreme lepo nisu u funkciji jer su samo posipani rizlom i kamioni koji voze drva su ih iskopali, a kada bude pala kiša neće biti nikakve šanse da se njima prolazi.

Foto : B.Lj.

Predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković rekao je da će radovi u Gabrovcu biti nastavljeni u skladu sa projektnom dokumentacijom, kako bi po završetku rekonstrukcije bio asfaltiran kompletan Gabrovački put sve do sela Berbatova i Vukmanova.

Vučković je potvrdio da su ljudi koji kamionima prevoze drva iskopali alternativne puteve preko Širokih padina i Čemerničke ulice, ali da su građevinske mašine na terenu i da saniraju oštećenja kako bi saobraćaj mogao da se nesmetano odvija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com