Društvo

Na novoj licitaciji prikupljeno 310.000 dinara. Najviše plaćena majica Željka Obradovića

Naučno-tehnološki park Niš (NTP) organizovao je godišnje okupljanje svoje zajednice, gde je zajedno sa kompanijama članovima sumirao postignute rezultate i ostvarene ciljeve, a glavni fokus razgovora bili su i planovi koji predstoje.

Sada već tradicionalno, drugu godinu zaredom, u partnerstvu sa Lokalnom fondacijom Niš (LFN) organizovana je i licitacija podrške kreativnim idejama za razvoj grada. Ove godine na nadmetanju našlo se 13 predmeta, a obezbeđen je iznos od 310.000 dinara koji će biti usmeren ka realizaciji kreativnih ideja građana Niša na nekom od narednih konkursa LFN. Među umetničkim slikama, dizajnerskim komadima, sportskim rekvizitima, najveći iznos, od čak 60.000 dinara izlicitiran je za majicu sa potpisom Željka Obradovića, trenera KK Partizan.

Foto: LFN

Lokalna fondacija Niš izuzetno je zahvalna NTP-u što pokazuje ogromnu posvećenost zajednici i pruža konstantnu podršku razvoju LFN. Kroz angažovanje i rezultate NTP-a se jasno vidi kako izgleda kada razmišljate globalno, a delujete lokalno.

Tokom protekle tri godine, Naučno-tehnološki park Niš postao je centar za izvrsnost inovacija, privlačeći stručnjake iz različitih oblasti i pružajući podršku svojim članovima i njihovim inovativnim idejama.

,,Ulagali smo napore da ojačamo naše veze i osnažimo našu zajednicu. Kroz savetovanja, radionice, mentorske sesije i programe podrške, pružili smo priliku mladim talentima da svoje ideje pretvore u uspešne biznis projekte. Kroz ove aktivnosti, stvorili smo mrežu koja povezuje različite sektore, omogućavajući nam da delimo znanje, resurse i ideje, a ujedno na ovaj način pomogli smo i kompanijama članovima na njihovom razvojnom putu“ istakao je dr Milan Ranđelović, direktor Naučno tehnološkog parka Niš.

Ovaj događaj, internog karaktera, bio je prilika da se stavi poseban akcenat na predstavljanje budućih ciljeva Naučno-tehnološkog parka Niš. Jedan od najvažnijih planova koji je istaknut jeste proširenje prostornih kapaciteta. Formiranje novog poslovnog prostora omogućiće, između ostalog i prostor za prijem članova koji su na čekanju, otvara se mogućnost za napredak kompanija članova čije se poslovanje intenzivno razvija, a broj zaposlenih kontinuirano raste, dok je jedna od ključnih prednosti i otvaranje razvojnih centara velikih inostranih kompanija.

Foto: LFN

Na licitaciji se našlo 13 predmeta, a članovi NTP-a nadmetali su i zabavili, donirali na taj način 310.000 dinara, što je velika podrška narednim akcijama koje će LFN realizovati.

Tim LfN zahvaljuje se svima koji su pomogli u prikupljanju predmeta za licitaciju: prijateljima LFN, organizaciji Kup Radivoj Korać u Nišu (Dušanu Projoviću, Vedrani Tomić, Lazaru Milutinoviću), piscu Dejanu Stojiljkoviću, Jeleni Dimitrijević, Mirjan Volf, Ivanu Tošiću.

Podsećanja radi, prikupljenim sredstvima na prošlogodišnjoj licitaciji u NTP Niš podržano je šest ideja grupa građana i neformalnih udruženja koji sada uveliko rade na svojim projektima, a ovo okupljanje bila je odlična prilika da kompanije članovi NTP Niš čuju i dve već podržane ideje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com