DruštvoEkonomija

Na mestu potpredsednika Privredne komore prvi put privrednik iz Niša

Milovan Kocić, vlasnik firme Yumis, od sada će obavaljati funkcuju potpredsednika Privredne komore Srbije. Ovo je prvi put da među potpredsednicima, a samim tim i u upravnom odboru,  bude privrednik iz Niša.

Glas privrednika sa juga Srbije sada će se čuti mnogo češće i glasnije. Regionalna privredna komora nišavskog, pirotskog i topličkog  upravnog okruga dobila je predstavnika u Privrednoj komori Srbije.

Centralizovano tržište i nedostatak kadrova osnovni su problemi sa kojima se susreći privrednici iz ovog dela Srbije.

“Centralna berza je u Beogradu i severno od Beograda i male kompanije teško dolaze do mogućnosti da pokažu kvalitet svojih proizvioda i tehnologija. Neophodno je da im se omogući da ravnopravnije učestvuju na tržištu dobijanja poslova.”, kaže Kocić.

On dodaje da će se zalagati za to da se mala i srednja preduzeća sa juga uključe u lance snabdevanja velikih sistema i kompanija, što do sada nije bio slučaj.

Problem nedostatka stručnih kadrova najbolje će se rešiti uključivanjem Univerziteta, tačnije povezivanjem obrazovnih profila na fakultetima sa potrebama tržišta, dodaje on.

Osim Kocića, visoku poziciju u Privrednoj komori Srbije imaće i Dragoljub Pešić, vlasnik firme “Lovopromet”, koji je postao član Finansijske komisije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com