Ekonomija

Yumis ima zapaženo učešće na sajmu “Gulfood 2024” u Dubaiju

PKS: U Dubaiju učestvuju 24 srpske kompanije

Niški Yumis našao se među srpskim kompanijama u Dubaiju gde traje Međunarodni sajam prehrambene industrije “Gulfood 2024”, koji je otvoren do 23. februara.

Na ovom prestižnom sajmu predstavljaju se 24  kompanije iz prehrambenog sektora iz čitave Srbije. Među najuspešnijima uvek i Yumis koji više od trideset godina držim primat kada je prehrambena industrija u ovom delu Balkana u pitanju.

“Mi smo redovni učesnici ovog sajma jer je ovo najbolji način da se predstavimo publici u svetu. Nas već ima skoro na svim meridijanima ali nas dobar proizvod odvodi uvek dalje a mi smo uvek raspoloženi da proširimo ponudu i dubemo na nekim novim tržištima. Radimo puno na inovacijama, pratimo šta se traži a na ovom sajmu vidimo da držimo korak sa svetskim proizvođačima baš u svemu a pre svega u kvalitetu, na to sam ponosan”, rekao je za Niške Vesti Milovan Kocić, predsednik kompanije Yumis.

Rukovodilac Centra za organizaciju sajmova Privredne komore Srbije Jovanka Ćalina rekla je da srpski privrednici predstavljaju svoje proizvode rame uz rame sa najvećim svetskim proizvođačima.

“Nastup na sajmu im omogućava da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte, kako u Emiratima tako i širom sveta, s obzirom da je ovih dana Dubai svetski centar industrije hrane, pića, pratećih usluga i proizvodnih programa”, rekla je Ćalina.

Ovogodišnje 29. izdanje sajma “Gulfood”, koje se održava u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, ugostio je 5.500 izlagača iz više od 190 zemalja.

Predstavljanje srpskih privrednika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima organizovali su PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS).

Foto: YUMIS

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com