Društvo

Mihajlović: Moramo da rešimo problem ljudi koji su ostali bez struje u Nišu

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima JP “Elektroprivreda Srbije”, Operativnog distributivnog sistema “EPS Distribucija” i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, o pronalaženju rešenja za ponovno priključenje više od četiri hiljade domaćinstava koja u Nišu žive bez struje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, njima je obustavljena isporuka električne energije ili su isključeni sa mreže zbog starih dugovanja.

“Potrebno je da formiramo radnu grupu koju će činiti predstavnici Ministarstva, EPS-a, ODS-a i grada Niša, kako bismo utvrdili tačan broj domaćinstava koja su isključena sa mreže, iznos koji duguju i moramo da pronadjemo rešenje za te ljude”, istakla je Mihajlovićeva.

Sotirovski je rekla da će lokalna samouprava pokušati da reši problem u vezi sa legalizacijom objekta, ali da je svakako neophodna pomoć resornog ministarstva, takodje je prenela zahteve da se omoguće modeli reprograma dugovanja.

Na sastanku je dogovoreno da radna grupa utvrdi precizne podatke, kao i da se razmotri pojednostavljivanje procedura za ponovno priključenje domaćinstava na mrežu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com